Invulling Focus-U-Park stap dichterbij

Focus Urban Development heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een centrum voor vrijetijdsbesteding. Het betreft de aanvraag voor inrichting van het gebouw Focus-U-Park dat op Eeserwold verschijnt. Focus wil hierin een Leisurecentrum realiseren.

Wethouder Bram Harmsma: ‘Een mooie ontwikkeling in de realisering van een grote voorziening voor vrijetijdsbesteding. Dit kan een aanwinst voor Steenwijkerland worden. Focus heeft bij het inrichten goed gekeken naar het verzorgingsgebied van Steenwijkerland en waar en welke bezoekers wij in onze gemeente ontvangen. Het centrum kan dan ook meerwaarde hebben op recreatief-toeristisch gebied’.

Voor de invulling van het centrum geeft Focus aan dat er wordt gedacht aan een eerste fase met onder meer een hotel met wereldrestaurant, wellness-, vergader- en conferentieruimten. Voor de volgende fase stelt Focus voor om meer sport- en spelgerelateerde functies in het gebouw onder te brengen. Gedacht wordt aan een kinderspeelparadijs, fitness, karting en climbing.

‘De komende periode beoordelen wij de aanvraag op volledigheid en inhoud. Als de aanvraag wordt goedgekeurd kan een mooie invulling van het Focus-U-Park gerealiseerd worden. Een prachtig Leisurecentrum op een prachtige locatie’ aldus Bram Harmsma.