Luilakken gaat niet door

Het traditionele Luilakken (brommerrijden in de nacht) zoals in Sint Jansklooster, Belt Schutsloot en Vollenhove wordt afgelast. Aangezien Koningsdag dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaat, zijn hiermee ook alle activiteiten rond dit evenement afgelast waaronder Luilakken.

Burgemeester Rob Bats ‘Besloten is om voor dit jaar het Luilakken in Steenwijkerland te verbieden. Het door laten gaan van Luilakken in deze tijd van het coronavirus is onverantwoord. Het risico dat mensen te weinig afstand houden of met elkaar in contact komen is te groot. Daarmee is de kans op verspreiding van het coronavirus levensgroot aanwezig en dat is iets wat we absoluut niet willen.
We hebben via de contactpersonen zoveel mogelijk brommerrijders op de hoogte gebracht dat het Luilakken dit jaar niet kan plaatsvinden en zelfs is verboden. De politie ziet er dan ook streng op toe dat het Luilakken niet plaatsvindt. Mochten er mensen zijn die ondanks het verbod toch gaan Luilakken, dan kunnen ze rekenen op een stevige boete. Maar ik ga ervan uit dat dit niet nodig is en doe een beroep op het gezonde verstand. Samen strijden we tegen het coronavirus!’