Actualiteiten april 2021

 • Gratis grof tuinafval inleveren

  13 april 2021

  Op vrijdag 16 en zaterdag 17 april kunnen de inwoners van de gemeente Steenwijkerland gratis grof tuinafval inleveren.

 • Burgemeester Steenwijkerland ondertekent brief erkenning leed Molukkers

  13 april 2021

  Rob Bats, burgemeester van Steenwijkerland, heeft een gezamenlijke brief van burgemeesters ondertekend waarin wordt verzocht om erkenning van het leed dat de Molukkers is aangedaan.
  Op 21 maart 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers (voornamelijk KNIL-militairen en hun gezinnen) in Nederland aankwamen voor een tijdelijk verblijf van maximaal 6 maanden.

 • Nieuwe leden van de Adviesraad Sociaal Domein benoemd

  13 april 2021

  Eind maart 2021 heeft het college van B&W zes nieuwe leden en een nieuwe voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland benoemd. Met de zes leden die er al waren, is de Adviesraad weer op sterkte en inmiddels met grote energie begonnen aan de werkzaamheden

 • Steenwijkerland peilt mening inwoners over schone leefomgeving

  13 april 2021

  Hoe schoon vinden inwoners van Steenwijkerland hun eigen buurt? Ergeren zij zich aan zwerfafval? Wat kunnen en willen zij zelf doen om zwerfafval tegen te gaan? En wat kan de gemeente doen om daarbij te helpen? Om op die vragen antwoord te krijgen houdt de gemeente Steenwijkerland een peiling onder het digitale inwonerspanel. Ook inwoners die (nog) geen lid van het panel zijn kunnen de vragenlijst invullen.

 • Burgemeester Rob Bats: Terrassen open zorgt voor betere spreiding drukte

  07 april 2021

  Ook burgemeester Rob Bats pleit ervoor om de terrassen in de horeca weer te openen. Hij sluit zich daarbij nadrukkelijk aan bij andere burgemeesters die aangeven voor opening van de terrassen te zijn waardoor de drukte beter gereguleerd kan worden.

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 19 april

  06 april 2021

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Zij bieden u een luisterend oor en staan u graag te woord.

 • Nieuw consortium biedt toegang tot technisch toptalent

  01 april 2021

  Technologisch hoogwaardige bedrijven werken samen bij aantrekken mondiale high potentials.

 • Bronzen uil van Krop krijgt plek in Steenwijk

  01 april 2021

  De gemeente Steenwijkerland is in gesprek met het Maritiem Museum te Rotterdam. Onderwerp van dit gesprek is een voormalig boegbeeld van een bronzen uil, beter bekend als de This Owls Watches Ahead (TOWA). Het beeld is gemaakt door Hildo Krop, geboren en getogen in Steenwijk.

 • Ontwikkeling zonneparken Eeserwold en Wanneperveen

  01 april 2021

  Het College van B&W heeft ingestemd met de voorzetting van de procedure van de twee tijdelijke zonneparken, te weten bij Eeserwold en Wanneperveen. Voor beide zonneparken zijn vergunningen aangevraagd voor 25 jaar.

 • Keukentafelgesprekken met agrarisch ondernemers

  In de afgelopen maanden is er veel aandacht geweest voor de agrarische sector. Zij staat voor een flink aantal uitdagingen. Een paar maanden geleden protesteerden agrariërs door heel Nederland tegen het beleid van de overheid over de stikstofcrisis. Om inzicht te krijgen in het toekomstbeeld van de agrarische ondernemers heeft Stimuland in opdracht van Steenwijkerland afgelopen jaar een enquête en keukentafelgesprekken gehouden.

 • Update: Geen asbest vrijgekomen bij grote brand in Gasthuisstraat in Steenwijk

  02 april 2021

  Woensdagavond 31 maart is rond 22.30 uur brand uitgebroken in een pand aan de Gasthuisstraat in het centrum van Steenwijk. De brand breidde zich snel uit naar naastgelegen panden.

 • Regenboogvlag vanwege 20 jaar homohuwelijk

  01 april 2021

  De gemeente Steenwijkerland hangt vandaag, donderdag 1 april 2021, de regenboogvlag uit bij het gemeentehuis en de Steenwijker Toren. Vandaag is het 20 jaar geleden dat mensen van het gelijke geslacht kunnen trouwen in Nederland. Verschillende organisaties, waaronder COC Nederland en de Gay Krant, hebben iedereen opgeroepen om vandaag de vlag uit te hangen. De gemeente Steenwijkerland geeft graag gehoor aan deze oproep.

 • Online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ op 20 april

  13 april 2021

  Een duurzame woning is behaaglijk en energiezuinig. Maar hoe bereikt u dat slim en betaalbaar? Dat hoort en ziet u tijdens de online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ op 20 april 2021. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. U kunt gewoon thuis kijken op uw computer, tablet of telefoon. Wel zo makkelijk. Wilt u er online bij zijn? Meld u dan aan.