Actualiteiten april 2021

 • Militaire oefening omgeving Steenwijk - Vledder

  30 april 2021

  Van 3 t/m 7 mei 2021 wordt er in de omgeving Steenwijk - Vledder, in de gemeenten Westerveld en Steenwijkerland, een militaire oefening gehouden.

 • Nieuwbouw basisschool en dorpshuis Tuk van start gegaan

  29 april 2021

  Een belangrijk moment van de nieuwbouw die straks plaats biedt aan basisschool ’t PuzzelsTuk en het dorpshuis in Tuk: het storten van het beton en daarmee het leggen van de fundering. Dat gebeurde op 28 april 2021 in aanwezigheid van wethouder Marcel Scheringa: ‘Mooi werk, want de bouwwerkzaamheden zijn nu écht zichtbaar. De komende maanden is het hier alle hens aan dek om ervoor te zorgen dat de nieuwbouw in december kan worden opgeleverd. En dan heeft Tuk er een geweldig mooie nieuwe accommodatie bij.’

 • Herdenken en vieren op 4 en 5 mei 2021 in Steenwijkerland

  29 april 2021

  Op 4 mei worden de oorlogsslachtoffers herdacht en op 5 mei wordt gevierd dat Nederland 76 jaar geleden bevrijd werd. In verband met de landelijke coronamaatregelen herdenkt Steenwijkerland deze beide dagen op een andere wijze dan gebruikelijk.

 • Wethouder wenst alle (horeca)ondernemers veel succes

  29 april 2021

  Wethouder Bram Harmsma bracht vandaag (29 april) een bezoek aan eetcafé en cafetaria Family Het Hof in Oldemarkt. Hij had voor eigenaresse Jessika Oosterga een bloemetje meegenomen om haar veel succes te wensen bij de heropening van het terras.

 • De erfcoach voor agrarisch ondernemers

  29 april 2021

  Bent u agrarisch ondernemer en wilt u graag dat iemand met u meedenkt over de toekomst? De erfcoach denkt graag mee. De coach helpt u om de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en te kijken welke stappen u kunt zetten. Hij is ook op de hoogte van regelingen en subsidies en kan u verwijzen naar het juiste loket. De gesprekken met de erfcoach zijn gratis.

 • KHN Steenwijkerland en KopTop lanceren de website Is-Lit.nl

  29 april 2021

  KHN Steenwijkerland en Koptop hebben op vanmiddag (28 april) de Steenwijkerlandse horecawebsite Is-Lit.nl gelanceerd. Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Steenwijkerland. Via Is-Lit.nl kunnen bezoekers een plek reserveren bij de zogenoemde ‘natte horeca’ in Steenwijkerland. De website maakt het mogelijk tijdens de heropening van de terrassen en – op termijn - verdere versoepelingen van de coronamaatregelen snel en effectief een plek te reserveren bij de horeca in Steenwijkerland.

 • Lintjesregen in Steenwijkerland

  26 april 2021

  Op maandag 26 april krijgen, ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander, 12 inwoners van de gemeente een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Rob Bats heeft de decorandi op maandagochtend 26 april gebeld. De lintjes worden uitgereikt op woensdag 28 en donderdag 29 april in het gemeentehuis in Steenwijk.

 • Kans op snellere uitbreiding brand in natuur

  26 april 2021

  Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Tijdens deze fase kunt u natuurlijk nog steeds gerust de natuur intrekken. Maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112.

 • Uitgifte woningbouwkavels Willemsoord

  29 april 2021

  Op dit moment worden er 6 kavels uitgegeven in het nieuwbouwplan Willemsoord. De kavels liggen aan de Prins van Oranjelaan en de Ir. C.A. Kloosterhuisstraat. Dit zijn de laatste kavels die worden uitgegeven in dit plan.

 • Subsidieregeling houten punter

  27 april 2021

  Wilt u een nieuwe authentieke houten punter kopen? U kunt daarvoor een eenmalige bijdrage van € 5000,- krijgen.

 • Maaien waterplanten begint dit jaar eerder

  27 april 2021

  In verband met de sterke toename van de groei van waterplanten gaan we dit jaar eerder beginnen met maaien. Op sommige locaties zal er meer dan 1 keer gemaaid gaan worden.

 • Uitstel betaling gemeentelijke belasting voor ondernemers

  22 april 2021

  Net als in 2020 krijgen ondernemers die getroffen zijn door het coronavirus de mogelijkheid om uitstel van betaling aan te vragen voor de gemeentelijke belastingen 2021. Uitstel van betaling kan verkregen worden tot 31 december 2021. Daarnaast is er de mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen (denk hierbij aan gespreide betaling).

 • Nieuwe stimuleringsregeling voor vitale Steenwijkse binnenstad

  22 april 2021

  ‘Deze regeling kan de Steenwijkse binnenstad een boost geven’, dat zegt wethouder Bram Harmsma over de nieuwe stimuleringsregeling die het college van B&W onlangs in het leven heeft geroepen. In de pot zit € 400.000 die bedoeld is om het voorzieningenniveau, de retail en de leisure in de binnenstad op peil te houden. En dat is nodig constateert de wethouder: ‘We zien dat de retail, leisure en horeca in de Steenwijkse binnenstad onder druk staan. En dat zijn juist de sectoren die het recreatief winkelprofiel van onze binnenstad kenmerken én bepalen. Het is dan ook een zorgelijke ontwikkeling die door de coronacrisis nog eens in een stroomversnelling is geraakt. We zien dat meer panden leeg komen te staan. En dat past niet bij een vitale binnenstad met een regionale streekfunctie. Met deze nieuwe regeling willen we eigenaren van bedrijfspanden in de binnenstad stimuleren om te investeren in hun vastgoed zodat de binnenstad een aantrekkelijke place to be en place to buy blijft.’

 • Luilakken gaat ook dit jaar niet door

  21 april 2021

  Het traditionele Luilakken (brommerrijden in de nacht) zoals in Sint Jansklooster, Belt-Schutsloot en Vollenhove vindt niet plaats. Aangezien Koningsdag dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaat, zijn hiermee ook alle activiteiten rond deze dag afgelast waaronder Luilakken.

 • Coronaproof puzzelen in de meivakantie

  20 april 2021

  Op 15 locaties in de gemeente Steenwijkerland zijn in de meivakantie puzzeltochten uitgezet. Sociaal Werk De Kop organiseert dit coronaproof puzzelen in samenwerking met De Strandhoeve in Baarlo. Wethouder Trijn Jongman: ‘De meivakantie komt eraan en ook nu zullen er door de coronamaatregelen nog niet al te veel activiteiten kunnen doorgaan. Om kinderen en gezinnen toch iets leuks te kunnen bieden hebben we met elkaar gekeken naar wat wél kan. En daar is dit mooie initiatief uitgekomen. Dichtbij huis, coronaproof, lekker buiten in beweging zijn. Als gemeente ondersteunen we dit graag. Ook financieel. Het Rijk heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld.’

 • Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV dagelijks bereikbaar

  20 april 2021

  Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 - 303 70 10. OV-ambassadeurs geven er antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

 • Ondernemers opgelet!

  19 april 2021

  Is een Regionaal Techniek Centrum ook in Steenwijkerland dé oplossing om te zorgen voor voldoende technisch geschoold personeel? Hoe werkt een RTC? En welke voordelen heeft het voor u als ondernemer? Daarover praten we u graag online bij op donderdag 22 april van 8.00 tot 9.30 uur.

 • Gratis grof tuinafval inleveren

  13 april 2021

  Op vrijdag 16 en zaterdag 17 april kunnen de inwoners van de gemeente Steenwijkerland gratis grof tuinafval inleveren.

 • Burgemeester Steenwijkerland ondertekent brief erkenning leed Molukkers

  13 april 2021

  Rob Bats, burgemeester van Steenwijkerland, heeft een gezamenlijke brief van burgemeesters ondertekend waarin wordt verzocht om erkenning van het leed dat de Molukkers is aangedaan.
  Op 21 maart 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers (voornamelijk KNIL-militairen en hun gezinnen) in Nederland aankwamen voor een tijdelijk verblijf van maximaal 6 maanden.

 • Nieuwe leden van de Adviesraad Sociaal Domein benoemd

  13 april 2021

  Eind maart 2021 heeft het college van B&W zes nieuwe leden en een nieuwe voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland benoemd. Met de zes leden die er al waren, is de Adviesraad weer op sterkte en inmiddels met grote energie begonnen aan de werkzaamheden

 • Burgemeester Rob Bats: Terrassen open zorgt voor betere spreiding drukte

  07 april 2021

  Ook burgemeester Rob Bats pleit ervoor om de terrassen in de horeca weer te openen. Hij sluit zich daarbij nadrukkelijk aan bij andere burgemeesters die aangeven voor opening van de terrassen te zijn waardoor de drukte beter gereguleerd kan worden.

 • Nieuw consortium biedt toegang tot technisch toptalent

  01 april 2021

  Technologisch hoogwaardige bedrijven werken samen bij aantrekken mondiale high potentials.

 • Bronzen uil van Krop krijgt plek in Steenwijk

  01 april 2021

  De gemeente Steenwijkerland is in gesprek met het Maritiem Museum te Rotterdam. Onderwerp van dit gesprek is een voormalig boegbeeld van een bronzen uil, beter bekend als de This Owls Watches Ahead (TOWA). Het beeld is gemaakt door Hildo Krop, geboren en getogen in Steenwijk.

 • Ontwikkeling zonneparken Eeserwold en Wanneperveen

  01 april 2021

  Het College van B&W heeft ingestemd met de voorzetting van de procedure van de twee tijdelijke zonneparken, te weten bij Eeserwold en Wanneperveen. Voor beide zonneparken zijn vergunningen aangevraagd voor 25 jaar.

 • Keukentafelgesprekken met agrarisch ondernemers

  In de afgelopen maanden is er veel aandacht geweest voor de agrarische sector. Zij staat voor een flink aantal uitdagingen. Een paar maanden geleden protesteerden agrariërs door heel Nederland tegen het beleid van de overheid over de stikstofcrisis. Om inzicht te krijgen in het toekomstbeeld van de agrarische ondernemers heeft Stimuland in opdracht van Steenwijkerland afgelopen jaar een enquête en keukentafelgesprekken gehouden.

 • Update: Geen asbest vrijgekomen bij grote brand in Gasthuisstraat in Steenwijk

  02 april 2021

  Woensdagavond 31 maart is rond 22.30 uur brand uitgebroken in een pand aan de Gasthuisstraat in het centrum van Steenwijk. De brand breidde zich snel uit naar naastgelegen panden.

 • Regenboogvlag vanwege 20 jaar homohuwelijk

  01 april 2021

  De gemeente Steenwijkerland hangt vandaag, donderdag 1 april 2021, de regenboogvlag uit bij het gemeentehuis en de Steenwijker Toren. Vandaag is het 20 jaar geleden dat mensen van het gelijke geslacht kunnen trouwen in Nederland. Verschillende organisaties, waaronder COC Nederland en de Gay Krant, hebben iedereen opgeroepen om vandaag de vlag uit te hangen. De gemeente Steenwijkerland geeft graag gehoor aan deze oproep.

 • Online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ op 20 april

  13 april 2021

  Een duurzame woning is behaaglijk en energiezuinig. Maar hoe bereikt u dat slim en betaalbaar? Dat hoort en ziet u tijdens de online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ op 20 april 2021. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. U kunt gewoon thuis kijken op uw computer, tablet of telefoon. Wel zo makkelijk. Wilt u er online bij zijn? Meld u dan aan.