Bronzen uil van Krop krijgt plek in Steenwijk

De gemeente Steenwijkerland is in gesprek met het Maritiem Museum te Rotterdam. Onderwerp van dit gesprek is een voormalig boegbeeld van een bronzen uil, beter bekend als de This Owls Watches Ahead (TOWA). Het beeld is gemaakt door Hildo Krop, geboren en getogen in Steenwijk.

Wethouder Trijn Jongman “Zowel de gemeente Steenwijkerland als het Hildo Krop Museum hebben veel interesse in het door het Maritiem aangeboden beeld de TOWA. Het Maritiem Museum is heeft ons laten weten dat ze blij zijn dat het beeld in de stad terechtkomt waar Hildo Krop een begrip is. Wij zien dan ook mogelijkheden om een plek in Steenwijk te bieden die recht doet aan dit prachtige beeld van 13 meter lang. De TOWA past bij het verhaal en de culturele ambities van Steenwijkerland en sluit goed aan bij de collectie van het Hildo Krop Museum”.

Daarnaast maakt Steenwijkerland onderdeel uit van de culturele regio Zwolle. Omdat de TOWA onderscheidend is, draagt het beeld bij aan de herkenbaarheid, zichtbaarheid en identiteit van Steenwijk, Steenwijkerland en de regio Zwolle. 

“Een uniek beeld dat een unieke locatie verdient in Steenwijk. Daar zijn we nu naar op zoek in overleg met het Maritiem Museum en het Kropmuseum. Gezien de afmetingen zal het een buitenlocatie worden”, aldus Trijn Jongman.

Bronzen uil van Hildo Krop