Coronaproof puzzelen in de meivakantie

Op 15 locaties in de gemeente Steenwijkerland zijn in de meivakantie puzzeltochten uitgezet. Sociaal Werk De Kop organiseert dit coronaproof puzzelen in samenwerking met De Strandhoeve in Baarlo. Wethouder Trijn Jongman: ‘De meivakantie komt eraan en ook nu zullen er door de coronamaatregelen nog niet al te veel activiteiten kunnen doorgaan. Om kinderen en gezinnen toch iets leuks te kunnen bieden hebben we met elkaar gekeken naar wat wél kan. En daar is dit mooie initiatief uitgekomen. Dichtbij huis, coronaproof, lekker buiten in beweging zijn. Als gemeente ondersteunen we dit graag. Ook financieel. Het Rijk heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld.’

In 15 kernen in Steenwijkerland wordt van 26 april tot 9 mei een puzzeltocht uitgezet. Speciaal bedoeld voor kinderen uit het basisonderwijs, tieners uit de onderbouw en gezinnen. De puzzeltocht bestaat uit 6 puzzels die opgelost moeten worden. Van rebus en doolhof tot woordzoeker. De puzzels hangen bij inwoners voor het raam. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via de website https://swdk.destrandhoeve.nl Vanaf 26 april staat op deze website ook waar de puzzels te vinden zijn. Om mee te kunnen doen is een telefoon met internet nodig. 

Puzzeltocht

Klik op de afbeelding voor een vergroting (pdf, 1mb)