Herdenken en vieren op 4 en 5 mei 2021 in Steenwijkerland

Op 4 mei worden de oorlogsslachtoffers herdacht en op 5 mei wordt gevierd dat Nederland 76 jaar geleden bevrijd werd. In verband met de landelijke coronamaatregelen herdenkt Steenwijkerland deze beide dagen op een andere wijze dan gebruikelijk.

De herdenkingen en kransleggingen in Steenwijkerland zijn niet openbaar voor publiek. Dit om te voorkomen dat er onbedoeld groepsvorming ontstaat bij de diverse monumenten. Namens het gemeentebestuur worden in diverse plaatsen in Steenwijkerland bloemwerken ter beschikking gesteld om ook daar de oorlogsslachtoffers op een waardige manier te herdenken.

Burgemeester Rob Bats legt, samen met zijn echtgenote, op 4 mei een krans bij het oorlogsmonument van Rams Woerthe. Het tijdstip van deze kranslegging wordt niet bekend gemaakt. Bij de kranslegging is geen publiek aanwezig. Naast de herdenking bij Rams Werthe staan de burgemeester en zijn echtgenote ook stil bij het gedenkteken voor de Joodse Steenwijkers.

De herdenking wordt gefilmd en ’s avonds door de lokale omroep RTV SLOS uitgezonden. Ook is de herdenking via de gemeentelijke website en social media terug te bekijken. 

Informatie over het herdenken en vieren van 4 en 5 mei is te vinden op de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei www.4en5mei.nl.