Gemeente en Stichting JY gaan proefdraaien met Pand 17

Pand 17. Zo heet de proef én de plek waar inwoners met een ondersteuningsvraag zonder indicatie van de gemeente terecht kunnen. Wethouder Trijn Jongman tekende onlangs namens de gemeente een overeenkomst over deze gezamenlijke pilot met Stichting JY. In Pand 17 krijgen inwoners uit Vollenhove, Sint Jansklooster en Blokzijl een vertrouwde plek dichtbij huis waar zij naartoe kunnen voor dag- en werkbesteding.

Wethouder Trijn Jongman: ‘De bedoeling van Pand 17 is dat het laagdrempelig, flexibel en toegankelijk is. Een plek waar inwoners in hun eigen vertrouwde woonomgeving kunnen werken aan herstel of groei. Mogelijk dat ze daarna kunnen uitstromen naar de arbeidsmarkt of op een andere manier kunnen meedoen in de samenleving. Wat voorop staat is de ondersteuningsvraag en de ontwikkeling van de inwoners.’ 

De komende twee jaar gaan de gemeente en Stichting JY proefdraaien met Pand 17, gevestigd aan de Weg van Rollecate in Vollenhove. Stichting JY zal daarbij ook de samenwerking zoeken met andere partijen in Vollenhove en omgeving, zoals Sociaal Werk De Kop, de Kringloopwinkel, lokale bedrijven en de Belangenvereniging Vollenhove Stad.  

Stichting JY uit Vollenhove is een van de aanbieders voor dagbesteding in de gemeente Steenwijkerland. Inwoners met een uitkering uit de Participatiewet kunnen er terecht voor arbeidsmatige activiteiten en onderhoudswerkzaamheden. In samenwerking met het Taalpunt worden zij ook ondersteund bij hun taalontwikkeling. Om deze voorziening meer toegankelijk, flexibel en laagdrempelig te maken hebben Stichting JY en de gemeente Steenwijkerland besloten de pilot Pand 17 te starten. 

Ondertekening gemeente en Stichting JIJ maart 2022

Foto van: Wilbert Bijzitter