Junior-coaches krijgen diploma’s van wethouder Sport

Het was feest bij basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk op vrijdag 21 april. De leerlingen waren in het oranje gekleed voor de Koningspelen. Maar óók voor de diploma-uitreiking van 22 ‘junior-coaches’.

Wethouder Bram Harmsma: ‘Op de basisschool sporten en bewegen kinderen met elkaar. Meestal zijn de meesters en juffen dan begeleider. Met dit programma junior-coaches, een van de activiteiten binnen het thema ‘Jong leren bewegen’, leren we de oudste kinderen van de basisschool om deze rol mee op te pakken. Spelenderwijs krijgen ze van een Buurtsportcoach les in het begeleiden en coachen van sport- en spelactiviteiten. Hartstikke leerzaam én leuk.’

De leerlingen van groep 7 en 8 zijn tijdens 5 lesmomenten begeleidt door de Buurtsportcoach. De Buurtsportcoach leerde de kinderen waarom bewegen zo belangrijk is. En hoe je als junior-coach hierbij kunt helpen. Ze leerden bijvoorbeeld hoe je een spel kunt starten of stoppen. Hoe je een spel makkelijker of moeilijker kunt maken. Maar ook wat het verschil is als je een sport of spel uitlegt aan de kleinste kinderen óf aan groep 5/6. Daarnaast werd er geoefend met echte spellen. Samen met de jongere leerlingen van de school. 

‘Tijdens de Koningspelen konden ze meteen aan de slag en het geleerde in de praktijk brengen. De junior-coaches hebben voor hun medeleerlingen een middag vol sport en spel georganiseerd. Een feestje! Met als afsluiter de diploma-uitreiking. De glunderende gezichtjes bij het krijgen van een diploma zeiden genoeg.’ aldus de wethouder. 


Junior-coaches krijgen diploma’s, foto 2
Junior-coaches krijgen diploma’s, foto 3
Junior-coaches krijgen diploma’s, foto 1
Foto's van: Wilbert Bijzitter