Podcast: Doe, denk of praat jij al mee?

Stel je eens voor. Vlak voor je huis komt een flatgebouw van 10 verdiepingen. Zonder dat je er ook maar iets over had gehoord. Of laat staan iets van had mogen vinden. Haal je je schouders op en denk je: ik zie wel wat het wordt? Vast niet. Want over dit soort plannen wil je kunnen meepraten. Hoe werkt dat eigenlijk? En bij wie kun je terecht? Aflevering 8 van de podcastserie Koppig gaat over participatie of anders gezegd over meedoen, meepraten en meedenken.

Podcast KoppigIedereen heeft over elk onderwerp wel een mening. En toch blijkt dat niet iedereen zijn of haar mening geeft. Ook niet als daarom wordt gevraagd. Waarom eigenlijk niet? Denken we dat onze mening er niet toe doet? En is dat inderdaad zo? Aan tafel bij gastheer Joey Teekamp zitten Marcel Aben (voorzitter Belangenvereniging Vollenhove Stad), Kor van der Velde (gebiedscoördinator van de gemeente) en Bas Wattimena (adviseur participatie van de gemeente). 

Terugkerend item in Koppig is de vraag aan de straat. Daarvoor trekt het team van Koppig door Steenwijkerland. ‘Vind je dat je invloed hebt?’ en ‘Als de gemeente je om je mening vraagt, geef je die dan’ waren vragen die daarbij werden gesteld. 

Beluister de podcast op Spotify of Apple Podcast. Meekijken? Bekijk de podcast op YouTube. Meer informatie over de podcastserie vindt u op onze website www.steenwijkerland.nl/podcast. Daar kunt u ook onze andere podcasts bekijken, onder andere over wonen, klimaatverandering en slimme oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt.