Actualiteiten augustus 2017

 • Museale waarde collectie Kermis en Circusmuseum wordt getaxeerd

  31 augustus 2017

  Het college van B&W laat de gemeenteraad weten dat de collectie van het Kermis en Circusmuseum eerst geïnventariseerd en getaxeerd wordt. Daarna wordt in overleg met de gemeenteraad bekeken welke toekomstmogelijkheid voor het Kermis en Circusmuseum openstaat.

 • Uitnodiging beëdiging en installatie Rob Bats

  05 september 2017

  In een bijzondere raadsvergadering op donderdag 14 september 2017 wordt Rob Bats beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Steenwijkerland. Wij nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. U bent vanaf 15.30 uur welkom in de raadszaal van het gemeentehuis in Steenwijk (Vendelweg 1). De bijzondere raadsvergadering begint om 16.00 uur.

 • Giethoorn krijgt geactualiseerd bestemmingsplan

  05 september 2017

  Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan Giethoorn vast te stellen. Binnen het project "Actualisatie bestemmingsplannen" is Giethoorn hiermee de laatste kern waar het oude ‘papieren’ bestemmingsplan wordt vervangen door een nieuw, digitaal, geactualiseerd bestemmingsplan.

 • Financieel steuntje voor aanpassingen in huis

  29 augustus 2017

  Woont u in een fijn huis waarin u zich prettig voelt en nog lang wilt blijven wonen? Ook als u ouder wordt? Dan is het goed om daar nu al bij stil te staan. Vaak zorgt u er met een paar kleine aanpassingen al voor dat u ook later in uw eigen huis kunt blijven wonen. Bent u 60 jaar of ouder en wilt u aanpassingen doen in uw huis? Dan kunt u een beroep doen op de ‘stimuleringsregeling Lang zult u Wonen Steenwijkerland’. U krijgt dan een financieel steuntje in de rug bij het nemen van deze maatregelen.

 • Informatieavond energie besparen voor woningeigenaren uit Ossenzijl en Kalenberg

  22 september 2017

  Woont u Ossenzijl of Kalenberg en wilt u weten hoe u uw woning energiezuiniger én comfortabeler maakt, zonder dat u dat iets extra’s kost per maand? Wilt u in aanmerking komen voor een gratis energiescan? Kom dan op woensdag 13 september 2017 naar de informatiebijeenkomst van het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland in dorpshuis de Slinger in Ossenzijl.

 • Vergoeding kosten voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs

  29 augustus 2017

  Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en is het jonger dan 18 jaar? Dan krijgt u als ouder(s) met verschillende kosten te maken. U kunt daarvoor een bijdrage aanvragen bij de IGSD op grond van het minimabeleid. Ook kunt u dan voor uw kind mogelijk een bijdrage krijgen in de kosten van aanschaf van een computer, laptop of tablet. Voorwaarde is wel dat u in de gemeente Steenwijkerland woont en een laag inkomen en weinig vermogen heeft.

 • Quiz over pmd

  23 augustus 2017

  ROVA heeft een quiz op hun website gezet over pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons). Met de quiz wil de ROVA inwoners voorlichten over wat er wel en niet in de container of zak voor pmd mag en daarmee de kwaliteit van inzameling van pmd verbeteren.

 • College neemt aanbevelingen toekomst Giethoorn in ontvangst

  22 augustus 2017

  Wethouder Douwe Oosterveen neemt op 23 augustus, namens het college van B&W, de aanbevelingen in ontvangst die zijn voortgekomen uit de brainstormavond die de VVD op 14 juni jl. in Giethoorn heeft gehouden. Hierin stond het masterplan Giethoorn voor de toekomst centraal.

 • Gemeente controleert naleving Drank- en Horecawet

  16 augustus 2017

  De gemeente is begonnen met de controles op de naleving van de Drank- en Horecawet. Dat betekent dat toezichthouders de komende periode een bezoek brengen aan horecabedrijven, supermarkten/slijterijen en para-commerciële instellingen. Dat kan ook tijdens evenementen zijn. Tijdens dat bezoek wordt gekeken naar de vergunning, de aanwezigheid van een leidinggevende en of de leeftijdsgrens voor het schenken/verkopen van alcohol aan jongeren wordt nageleefd.

 • 9 september Provincie Festival, beleef de provincie!

  15 augustus 2017

  Op 9 september van 10.00 tot 16.00 uur opent de provincie haar deuren voor inwoners van Overijssel. De open dag heeft als titel ‘Provincie Festival’ en sluit aan bij de landelijke Dag voor de Democratie. Zowel in als buiten het Provinciehuis (gehele park) zullen diverse activiteiten plaatsvinden (informerend en interactief) gericht op democratie, de rol van de provincie hierin en wat de provincie voor haar inwoners doet.

 • Volg een workshop ‘Levensreddend handelen’ bij jou in de buurt

  15 augustus 2017

  Weet jij hoe je het verschil kunt maken?
  Stel je je eens voor… Een (groot) ongeluk. Chaos en paniek. De eerste minuten zijn voor slachtoffers van levensbelang. Als er echt iets aan de hand is, zijn de hulpdiensten er vaak snel, maar juist in de eerste minuten kun jij als omstander meteen eerste hulp bieden. Misschien wil je wel helpen bij een incident of ongeluk, maar weet je niet hoe. Volg daarom nu een workshop levensreddend handelen bij jou in de buurt. Veiligheidsregio IJsselland biedt deze workshops gratis aan.

 • Pmd gaat om verpakkingsafval

  30 augustus 2017

  Door het mooie weer van de afgelopen periode brengen we veel tijd door in de tuin of in het park. Erg fijn, maar tijdens onze buitenactiviteiten wordt er ook veel afval gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan een wegwerpbarbecue, een lek opblaaszwembad of een kapotte tuinstoel. Allemaal voorbeelden van voorwerpen die we terugvinden tijdens de pmd-inzameling. Dat is niet de bedoeling.

 • Gemeente geeft 200 gratis Verklaringen Omtrent het Gedrag aan vrijwilligers

  Bent u vrijwilliger bij een vrijwilligersorganisatie en heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig? De gemeente geeft 200 gratis verklaringen af. Hieronder leest u wanneer u voor een gratis verklaring in aanmerking komt en hoe u die kunt aanvragen.