Gemeente geeft 200 gratis Verklaringen Omtrent het Gedrag aan vrijwilligers

Bent u vrijwilliger bij een vrijwilligersorganisatie en heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig? De gemeente geeft 200 gratis verklaringen af. Hieronder leest u wanneer u voor een gratis verklaring in aanmerking komt en hoe u die kunt aanvragen.

Vrijwilligers die werken met minderjarigen en/of mensen met een verstandelijke beperking konden al gratis een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Dat is landelijk zo geregeld. Onlangs heeft de gemeente Steenwijkerland aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten gevraagd om te onderzoeken of de regeling kan worden uitgebreid naar andere vrijwilligers. Vooruitlopend daarop heeft de gemeenteraad van Steenwijkerland besloten om nu al 200 gratis Verklaringen Omtrent het Gedrag af te geven.

Wanneer komt u voor de regeling in aanmerking?

Werkt u als vrijwilliger bij een van de onderstaande organisaties? Dan kunt u gebruikmaken van de mogelijkheid om gratis een Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen. De gemeente geeft er 200 gratis af.  

  • Stichting Woldhulp
  • Samen voor de Zorg
  • Vrijwillige Ouderen Adviseurs
  • Dorpsbelang Eesveen Zorgproject
  • Lang zult u wonen huisadviseurs

Hoe kunt u deze verklaring aanvragen?

Komt u in aanmerking voor de regeling? Dan kunt u bij uw vrijwilligersorganisatie een schriftelijk aanvraagformulier opvragen. Dit formulier vult u in en kunt u vervolgens inleveren bij de balie in het gemeentehuis.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? De medewerkers van ons Klantcontactcentrum helpen u graag verder. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op nummer 14 0521.