Pmd gaat om verpakkingsafval

Door het mooie weer van de afgelopen periode brengen we veel tijd door in de tuin of in het park. Erg fijn, maar tijdens onze buitenactiviteiten wordt er ook veel afval gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan een wegwerpbarbecue, een lek opblaaszwembad of een kapotte tuinstoel. Allemaal voorbeelden van voorwerpen die we terugvinden tijdens de pmd-inzameling. Dat is niet de bedoeling.

Verpakkingen

Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het gaat alleen om verpakkingsafval uit het huishouden. Gebruiksvoorwerpen zoals tuinstoelen en opblaaszwembaden horen daar niet bij. Deze voorwerpen verstoren het sorteerproces bij de verwerker. Een uitgebreide lijst met wat er wel en niet bij pmd hoort is te vinden op www.rova.nl/pmd.

Meer informatie

Op www.rova.nl/pmd vindt u meer informatie over de inzameling en recycling van pmd. Daarnaast vindt u hier meer tips over het scheiden van pmd-afval. Heeft u vragen over de pmd-inzameling, neem dan contact op met het ROVA Klantcontactcentrum, telefoon 038 - 427 37 77 of via www.rova.nl/contact. Het ROVA Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 en 15.00 uur.