Actualiteiten augustus 2021

 • Verplaatsing weekmarkt Steenwijk

  07 september 2021

  Op zaterdag 11 september 2021 wordt de weekmarkt in Steenwijk verplaatst naar de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat in verband met Kopje Cultuur.

 • Hoge tevredenheid over Wmo en Jeugdhulp in Steenwijkerland

  31 augustus 2021

  Inwoners van Steenwijkerland zijn meer dan tevreden over de kwaliteit van de hulp en ondersteuning die zij krijgen vanuit de Wmo en de Jeugdwet. Dat blijkt uit de hoge rapportcijfers van het cliëntervaringsonderzoek dat de gemeente door een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft laten uitvoeren. Ook de gemeentelijke dienstverlening op de genoemde onderdelen scoort hoog. Wethouder Trijn Jongman is blij met de uitkomsten: ‘Binnen het sociaal domein gebeurt ontzettend veel. Het is continu in beweging. Als gemeente moeten we daar, uiteraard samen met het werkveld, op een goede manier op inspelen. Dat betekent kansen en mogelijkheden benutten, kijken waar het nog beter kan en soms ook lastige keuzes maken. Maar bij alles wat we doen staat als een paal boven water dat we er willen zijn voor onze inwoners. Dat we een vangnet willen bieden. Dat we de zorg en ondersteuning willen geven die nodig is. En dan ben ik inderdaad blij dat onze inwoners dat ook zo ervaren.’

 • Grondstoffenplan 2021 – 2025

  30 augustus 2021

  Het college van B&W heeft het Grondstoffenplan 2021-2025 opgesteld en legt dat op 21 september voor aan de Politieke Markt. In het grondstoffenplan is veel aandacht voor de circulaire economie. Bij een circulaire economie is er geen begin en eind want elk product en elke grondstof kan worden hergebruikt óf wordt teruggegeven aan de natuur. Met het omgekeerd inzamelen is in Steenwijkerland al een eerste stap op dit gebied gezet. Grondstoffen haalt de gemeente gratis bij huis op, restafval moeten inwoners zelf wegbrengen en betalen.

 • Zonnepark Wanneperveen

  26 augustus 2021

  Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de realisatie van een tijdelijk zonnepark nabij Wanneperveen. Wanneer de raad hiermee instemt, kan voor het zonnepark een omgevingsvergunning worden verleend. Hiermee wordt de bouw van het zonnepark mogelijk gemaakt. De omgevingsvergunning ligt zes weken ter inzage en in deze periode kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank.

 • Steenwijkerland tekent convenant Stapelbanen

  26 augustus 2021

  Steenwijkerland gaat een proef doen met de zogenoemde stapelbanen. In samenwerking met Werkcoöperatie de Middencirkel wordt gewerkt aan het project Stapelbanen. Dit project is een onderdeel van het actieplan Werk(t) dat tot doel heeft om inwoners vakgericht op te leiden, te motiveren tot werk én arbeidsfit te houden.

 • Business Club Steenwijkerland en gemeente zetten in op lokale inkoop

  24 augustus 2021

  De Business Club Steenwijkerland en de gemeente zetten beiden actief in op het inkopen bij ondernemers binnen de gemeente en met succes: gemiddeld wordt 40% lokaal ingekocht en dit vertegenwoordigt een waarde van ruim 15 miljoen euro per jaar.

 • Tuinenroute: Geef biodiversiteit een kans!

  24 augustus 2021

  Wie wil dat niet: een tuin met diverse bloemen, planten en struiken, waar vlinders, vogels en insecten graag vertoeven. Een tuin die niet alleen een lust is voor het oog, maar waar je goed kunt ontspannen en die bijdraagt aan de biodiversiteit. Hoe mooi zou het zijn als we meer van dit soort tuinen krijgen in Steenwijkerland. Maar hoe begin je, hoe pak je het aan? Daarom organiseert de werkgroep IK BEGIN! op 28 augustus De levende Tuinenroute. Tuineigenaren stellen hun tuin open voor bezoekers en vertellen wat zij doen of juist nalaten in hun groene paradijs. Zodat bezoekers inspiratie kunnen opdoen, praktische kennis en tips krijgen en biodiversiteit een kans krijgt.

 • Steenwijkerland is klaar voor Open Monumentendag 2021

  27 augustus 2021

  Tijdens de 35e editie van Open Monumentendag in Steenwijkerland op 11 september vieren we de gastvrijheid die de monumenten uitstralen. Het thema “Mijn monument is jouw monument’ is helemaal van toepassing voor veel monumenten die dienst doen als restaurant of gastvrij museum. In een aantal kerken vinden orgel- en pianoconcerten plaats, u kunt meerdere torens beklimmen, oude buitenplaatsen bezichtigen en de bekende Monikkenmolen draait voor de eigengemaalde pannenkoeken.

 • Visie op inwonersparticipatie ligt klaar

  23 augustus 2021

  Het college van B&W heeft de ‘Visie op (inwoners)participatie’ opgesteld. In deze visie beschrijft het college hoe zij aankijkt tegen participatie en wat onder meer de uitgangspunten voor participatie zijn. Daarnaast laat het college een zogenaamde ‘gereedschapskist’ ontwikkelen waarin concrete handvatten zitten om het participatieproces vorm te kunnen geven.

 • Woensdag 1 september vrije inloopmarkt intercitystation Steenwijk

  17 augustus 2021

  Op 1 september praten we graag met u verder over de ontwikkelingen rondom station Steenwijk. Er is volop ruimte om met ons mee te denken. U bent vanaf 19.00 uur welkom op onze markt in De Meenthe. De koffie staat klaar. De avond eindigt rond 21.30 uur.

 • Digitale bewonersbijeenkomsten over Transitievisie Warmte Steenwijkerland

  16 augustus 2021

  Op dit moment ligt de ‘Transitievisie Warmte Steenwijkerland’ ter inzage. In deze visie staat voor elke wijk en elke kern in onze gemeente wat de alternatieven kunnen zijn voor het verwarmen en koken zonder aardgas. Deze alternatieven gaan we de komende jaren samen met u als inwoners en ondernemers onderzoeken en bespreken.

 • Herdenking Japanse capitulatie 15 augustus

  12 augustus 2021

  Aanstaande zondag 15 augustus herdenken we de Japanse capitulatie die het einde betekende van de Tweede Wereldoorlog en de Japanse bezetting van Nederlands Indië. De herdenking vindt zoals ieder jaar om 12.00 uur plaats bij het Indisch monument in het Slingerbos in Steenwijk. Namens de gemeente zal burgemeester Rob Bats een speech houden en samen met wethouder Tiny Bijl een krans leggen bij het monument.

 • Speciale Actie! Band op Spanning op 19 augustus in Steenwijkerland

  12 augustus 2021

  Tijdens een speciale actie op donderdag 19 augustus kunt u gratis uw autobanden op de goede spanning laten brengen. Het team van Band op Spanning staat ’s ochtends voor u klaar in Steenwijk en ’s middags in Vollenhove.

 • Steenwijkerland hangt zaterdag de regenboogvlag uit

  05 augustus 2021

  Deze week viert de Pride Week het 25 jarig jubileum. En wij vieren mee. Op zaterdag 7 augustus - de dag van de Pride Walk - wappert bij het gemeentehuis van Steenwijkerland de regenboogvlag.