Gemakkelijker financiële hulp aanvragen

De gemeente Steenwijkerland biedt verschillende regelingen aan voor inwoners met een laag inkomen.

Het aanvragen en weten waar u voor in aanmerking komt, wordt nu nog makkelijker: via datgeldtvoormij.nl/steenwijkerland zien mensen eenvoudig welke hulp er vanuit de gemeente beschikbaar is en hoe ze deze aanvragen. 

83% van de mensen maakt geen of onvoldoende gebruik van gemeentelijke regelingen, merkt De VoorzieningenWijzer. Dit zijn regelingen die de gemeente aanbiedt aan mensen met een laag inkomen, zoals bijzondere bijstand of een bijdrage voor de schoolkosten. De regelingen zijn bij veel inwoners onbekend en veel inwoners weten niet of ze er voor in aanmerking komen. Dat is jammer, want juist de mensen die het hard nodig hebben, laten daardoor geld liggen. 

De nieuwe online tool op datgeldtvoormij.nl/steenwijkerland laat eenvoudig zien waar een huishouden voor in aanmerking komt. Door het beantwoorden van enkele vragen krijgt u advies op maat. Dit advies hangt af van uw persoonlijke situatie, zoals het inkomen, eigen vermogen en de samenstelling van het huishouden.

Gaat u liever persoonlijk in gesprek, dan kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen via datgeldtvoormij.nl/steenwijkerland. In het gesprek wordt samen met een adviseur bekeken welke regelingen en toeslagen voor u gelden. Zo wordt het direct geregeld.