Geslaagde ‘Light it up!’ fietsverlichtingscampagne in Steenwijk

De fietsverlichtingscampagne ‘Light it up’ op 20 december 2018 bij het NS-station in Steenwijk was een succes. Het campagneteam is in gesprek gegaan met jongeren over het belang van goede verlichting. Daarnaast hebben ze nieuwe fietslampjes meegegeven aan fietsers met kapotte verlichting, zodat ze veilig thuis konden komen. Ook wethouder Marcel Scheringa ging het gesprek aan en deelde fietslampjes uit. In totaal zijn er 300 setjes lampjes uitgedeeld.

Een stuk veiliger mét fietsverlichting!

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Gelukkig fietsen steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar heeft slechts de helft goede verlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. En jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak kapotte verlichting, repareren dat niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

Samen fietsen met verlichting

ROV Oost-Nederland (het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland) wil met de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up’ zoveel mogelijk jongeren in Gelderland en Overijssel laten inzien waarom goede fietsverlichting noodzakelijk is. Maar het is ook belangrijk dat jongeren elkaar stimuleren.

In totaal worden circa 40 acties uitgevoerd in Gelderland en Overijssel. Kijk voor meer informatie op www.rovoostnederland.nl