‘Light it up!’ fietsverlichtingscampagne op 20 december in Steenwijk

Na het succes van vorig jaar organiseert het ROV Oost-Nederland ook dit najaar weer de ‘Light it up!’ fietsverlichtingscampagne. Het campagneteam komt op donderdag 20 december 2018 naar het NS-station in Steenwijk. Van 16.30 uur tot 19.30 uur gaan ze in gesprek met jongeren en delen ze gratis fietsverlichting uit aan fietsers zonder licht. Ben jij goed te zien in het donker? Deel dan je foto, video of bericht met #lightitup.

Een stuk veiliger mét fietsverlichting!

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Gelukkig fietsen steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar heeft slechts de helft goede verlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. En jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak kapotte verlichting, repareren dat niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

Light it up!

Vandaar dat ROV Oost-Nederland (het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland) ook dit najaar weer van start is gegaan met de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ Tijdens de campagne voert een jong en enthousiast promotieteam korte gesprekken met fietsers over het belang van goede verlichting. Is de verlichting kapot en hebben ze zelf geen vervangende verlichting mee? Dan worden ter plekke nieuwe lampjes meegegeven zodat ze veilig thuis kunnen komen.  

In totaal worden circa 40 acties uitgevoerd in Gelderland en Overijssel. Op donderdag 20 december komt het team naar Steenwijk. Kijk voor meer informatie op www.rovoostnederland.nl