Campagne ‘Vuurwerkafval ruim je op’ van start

Wellicht heeft u ze al gezien. De advertenties en de lantaarnpaalborden, waarin u wordt opgeroepen om het vuurwerkafval op te ruimen. Want vuurwerk is mooi, maar een schone straat ook!

Mooi Schoon, het gezamenlijke zwerfvuilprogramma van de gemeente en ROVA, voert elk jaar rond deze tijd campagne om de straten weer vuurwerkafvalvrij te maken. Want zoals projectmanager Petra Streng van Mooi Schoon het verwoordt: ‘Iedereen wil graag wonen, spelen en werken in een schone en veilige leefomgeving. En daar horen straten waar het vuurwerkafval nog weken lang blijft liggen niet bij.’

Onveilig en slecht voor milieu

Nog elk jaar raken kinderen gewond, doordat ze oud vuurwerk rapen en dit proberen af te steken. En wist u dat vuurwerk jaarlijks goed is voor 11% van het giftige koper in ons oppervlaktewater? Daarom roepen we u op om de straten gelijk na Oud en Nieuw weer vuurwerkafvalvrij te maken. Al of niet gezellig samen met de buren.

Gratis inleveren en opruimpakketten

Op www.mooi-schoon.nl/nieuwjaar staan tips hoe u uw vuurwerkafval veilig kunt opruimen. Het vuurwerkafval kunt u weggooien in de (ondergrondse) restafvalcontainer. Zorg wel dat het vuurwerkafval gedoofd is, zodat het geen schade aanbrengt aan de container.

Het afval kunt u ook (gratis) inleveren bij het ROVA milieubrengstation, Karenbrug 3 in Steenwijk. Dit kan op donderdag 2 januari van 08.30 – 11.30 uur, op vrijdag 3 januari van 08.30 – 12.00 uur en van 12.30 – 16.00 uur en op zaterdag 4 januari van 08.30 – 16.00 uur.  

Ook kunnen snelle beslissers op www.mooi-schoon.nl/nieuwjaar een van de 50 gratis opruimpakketten bestellen. Deze bestaat uit een bezem, stoffer en blik, vuilniszakken en handschoenen. Het opruimpakket wordt op tijd bij u thuis afgeleverd.

Mooi Schoon

In 18 gemeenten werkt Mooi Schoon samen met de gemeente en inwoners om door voorlichting, educatie en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen. De campagne ‘Vuurwerkafval ruim je op’ is een van de campagnes die Mooi Schoon gedurende het jaar voert.