Actualiteiten december 2020

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 11 januari

  29 december 2020

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met één van de wethouders? Zij bieden u een luisterend oor en staan u graag telefonisch te woord. Helaas is het nog niet mogelijk om langs te komen vanwege het coronavirus.

 • Uw inzameldagen wijzigen in 2021

  29 december 2020

  Elk jaar kijken gemeente en ROVA of de routes voor het huis-aan-huis inzamelen van afval en grondstoffen verbeterd kunnen worden. Het besluit om routes aan te passen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het ontstaan van extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat is gebleken dat te veel containers voor een route zijn ingepland. Om te zorgen dat alle containers veilig en op tijd geleegd worden in uw gemeente, zijn meerdere routes voor 2021 aangepast. Hierdoor zijn uw inzameldagen gewijzigd.

 • Gewijzigde openingstijden milieubrengstation

  22 december 2020

  Het milieubrengstation aan de Karenbrug 3 in Steenwijk is gesloten op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december en vrijdag 1 januari.

 • Nieuwjaarsreceptie Steenwijkerland terugkijken?

  07 januari 2021

  Op maandag 4 januari 2021 om 20.30 uur was de online nieuwjaarsreceptie van Steenwijkerland. Vanwege de coronamaatregelen dit keer niet vanuit De Meenthe, maar vanuit een studio in Steenwijk. Wilt u de nieuwjaarsreceptie terugkijken? Dat kan via deze pagina.

 • Informatie over de jaarwisseling

  30 december 2020

  De jaarwisseling 2020-2021 zal door het coronavirus anders gevierd worden dan normaal. We zullen dit jaar heel goed rekening moeten houden met de coronamaatregelen. Dat is nodig omdat we verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen moeten gaan. Dit heeft gevolgen voor de viering van onze jaarwisseling.

 • Noodkinderopvang

  17 december 2020

  Per 15 december 2020 zijn de kinderopvanglocaties en de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs gesloten tot en met tenminste 17 januari 2021. De mogelijkheden voor opvang zijn anders dan in het voorjaar van 2020. Kinderopvangorganisaties en basisscholen bieden noodopvang aan voor:
  - kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep;
  - kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

 • Zorg en ondersteuning in regio IJssel-Vecht preventiever en efficiënter

  16 december 2020

  Heldere afspraken en betere afstemming over de zorg en ondersteuning aan inwoners, dat is de rode draad in de nieuwe samenwerkingsagenda 2021 – 2023 van de regio gemeenten IJssel-Vecht en Zilveren Kruis. Met deze agenda komen de 8 gemeenten (Zwolle, Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Ommen, Dalfsen en Hardenberg) en de zorgverzekeraar tot betere onderlinge afstemming, zodat de zorg en ondersteuning voor (kwetsbare) inwoners in de eigen omgeving beschikbaar is én blijft.

 • Nieuw vaar- en verhuurbeleid vastgesteld voor Steenwijkerland

  16 december 2020

  De gemeente Steenwijkerland heeft een nieuw vaar- en verhuurbeleid dat vanaf 2021 gaat gelden. De drukte in Dorpsgracht in Giethoorn, een oude vaarverordening die in strijd was met Europese regelgeving en de wens om de bezoeker bij te laten dragen, waren aanleiding om te komen met een actueel een toekomstbestendig beleid. De gemeenteraad heeft op 15 december het vaar- en verhuurbeleid vastgesteld.

 • Dienstverlening tijdens coronatijd

  29 december 2020

  Het gemeentehuis is in deze coronatijd gewoon open. Wel moet u een afspraak maken als u aan onze balies geholpen wilt worden. Ook voor het ophalen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs moet u een afspraak maken.

 • Verhuisbericht jeugd, zorg, werk en inkomen

  22 december 2020

  Vanaf 1 januari 2021 verhuist het team Uitvoering Sociaal Domein van de huidige locatie aan de Vesting in Steenwijk naar het gemeentehuis. Het bezoekadres voor jeugd, zorg, werk en inkomen wordt dan: Vendelweg 1 in Steenwijk.

 • Ontwikkelingen voormalig Welkooppand

  11 december 2020

  De vorige week gestarte werkzaamheden rond het voormalig Welkooppand aan de Tukseweg zijn nog in volle gang. Op 10 december heeft een woordvoerder van de eigenaar van het Welkooppand met vertegenwoordigers van de gemeente overleg gehad. Gesproken is over de noodzakelijk te nemen stappen om het Welkooppand veilig te laten zijn voor de omgeving.

 • Gemeentelijke website voor ondernemers vernieuwd

  10 december 2020

  Een goede dienstverlening. Daar gaan we als gemeente voor. Daar hoort een overzichtelijke website bij. Waar alle informatie makkelijk te vinden is. Onlangs hebben we onze online informatie voor ondernemers vernieuwd. Als ondernemer ziet u op www.steenwijkerland.nl/ondernemers in één oogopslag waar u terecht kunt, bijvoorbeeld als u meer wilt weten over aanbestedingen of over vergunningen. Onze medewerkers kunt u er rechtstreeks over benaderen. Onder Advies en contact ziet u wie dat zijn en hoe u ze kunt bereiken.

 • Evenementenkalender 2021

  08 december 2020

  Vanwege het coronavirus zijn veel evenementen niet doorgegaan in 2020. Of en welke coronamaatregelen er in 2021 gelden weten we op dit moment nog niet. Wel zijn we alvast bezig met het maken van een evenementenkalender voor 2021. Deze kalender wordt gebruikt om een capaciteitsplanning te maken voor de hulpdiensten. Daarom vragen we u om uw evenement alvast aan te melden. Let op: het gaat hierbij alleen om een vooraankondiging. Dit betekent dat u nog wel een vergunning moet aanvragen voor het evenement of een melding moet doen.

 • Gewijzigde afvalinzameling met de kerstdagen

  15 december 2020

  Op de kerstdagen worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Steenwijkerland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Subsidieregeling authentieke houten punters

  03 december 2020

  De houten punter was vroeger een belangrijk vervoermiddelen in grachten, kanalen en meren. Hij was voor het dagelijks leven onmisbaar en veel inwoners hadden er een. De punter hoort bij de Weerribben-Wieden. We zien de laatste jaren dat de authentieke houten punter uit beeld verdwijnt. Toeristen die ons gebied bezoeken komen de punter nauwelijks meer tegen. Er zijn nog 2 punterwerven in Giethoorn die het ambacht beoefenen om de boten te bouwen, maar deze kennis dreigt te verdwijnen. Dat willen we niet. Daarom heeft Steenwijkerland vanaf 1 december 2020 een subsidie in het leven geroepen zodat er weer meer houten punters worden gebouwd.

 • Burgemeester brengt tekeningen naar Sinterklaas

  02 december 2020

  Burgemeester Rob Bats heeft alle tekeningen die door kinderen uit Steenwijkerland zijn gemaakt verzameld en brengt ze naar Sinterklaas. In het landelijk Sinterklaasjournaal vroegen alle burgemeesters uit Nederland aan de kinderen in hun gemeente om tekeningen op te sturen voor Sinterklaas.

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 14 december

  01 december 2020

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Zij bieden een luisterend oor en staan u graag telefonisch te woord (vanwege het coronavirus is het helaas nog niet mogelijk om langs te komen).

 • Brug de Wulpen over Steenwijker Aa afgesloten

  01 december 2020

  Vanaf maandag 30 november is de brug De Wulpen over de Steenwijker Aa afgesloten voor al het verkeer uitgezonderd (brom)fietsers. Tijdens de algehele inspectie van 347 gemeentelijke kunstwerken (bruggen etc.), bleek dat alleen deze brug ernstige mankementen vertoonde waardoor de veiligheid in het geding kwam. Met name de onderzijde van de brug is in zo’n slechte staat, dat de draagkracht van de brug niet meer gegarandeerd kan worden. Daardoor is hij onvoldoende veilig voor (zwaar) verkeer.

 • Terugkijken online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

  02 december 2020

  Het is herfst en de winter staat voor de deur. De verwarming slaat elke dag weer aan. Een ideaal moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning. Een duurzame woning is behaaglijk en energiezuinig. Maar hoe kunt u dat slim en betaalbaar aanpakken? Op dinsdag 8 september organiseerde de gemeente Steenwijkerland samen met DCZ een online bijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ Kijk deze bijeenkomst terug om meer te horen over de mogelijkheden om thuis energie te besparen en over mogelijke subsidies en regelingen.

 • Nieuwe peiling Steenwijkerland over veranderingen in coronatijd

  15 december 2020

  Sinds 2018 hebben we een digitaal inwonerspanel. Daarin kunt u meedenken over onderwerpen die u aangaan. We vinden het belangrijk om te weten wat u van die onderwerpen vindt. Deze keer is het onderwerp veranderingen in coronatijd.