Ruim 30 ideeën om centrum Steenwijk mooier te maken

De oproep van de gemeente Steenwijkerland, de bewonersvereniging en Steenwijk Vestingstad om ideeën aan te dragen om de binnenstad van Steenwijk aantrekkelijker te maken, heeft meer dan 30 inzendingen opgeleverd. Een speciale commissie gaat zich buigen over alle plannen en maakt een selectie van de beste acht.

Vanaf half januari 2022 stemmen op favoriete idee

De provincie Overijssel ondersteunt het initiatief en stelt 8 stadscheques van € 2500,- beschikbaar voor de realisatie.

De plannen voor een feestelijke Stadscaféavond op 12 januari zijn door corona aangepast. Half januari worden de geselecteerde ideeën digitaal gepresenteerd. Inwoners kunnen stemmen op hun favoriet. Het idee met de meeste stemmen ontvangt een zogenaamde ‘verdubbelaar’ van de gemeente Steenwijkerland. Dit maakt dat de indiener beloond wordt met maar liefst € 5000,- om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren.

Impuls voor het centrum van Steenwijk

Met deze investering wordt een verdere invulling gegeven aan de ‘Visie op de binnenstad van Steenwijk’. Door inwoners, organisaties en ondernemers hier nauw bij te betrekken, worden juist de initiatieven die de inwoners zelf belangrijk vinden gewaardeerd.

Het doel is dat de verschillende ideeën een positieve impuls geven aan het centrum van Steenwijk. Ze maken de stad nog mooier en aantrekkelijker voor zowel bewoners, ondernemers als bezoekers.

Meer informatie over het Steenwijks stadscafe

Kijk op de pagina over het Steenwijks stadscafe voor verdere informatie.