Uw inzameldagen wijzigen in 2022

De nieuwe ROVA-inzamelkalender voor afval en grondstoffen staat online. Daarop kunt u zien of er in 2022 voor uw adres iets verandert.

De inzamelkalender is te bekijken in de gratis ROVA-app of via www.rova.nl/inzamelkalender. Als u een papieren inzamelkalender wilt, dan kunt u de online kalender openen en zelf printen. U kunt ook een papieren inzamelkalender aanvragen via het ROVA-Klantcontactcentrum, telefoonnummer: 038 - 427 37 77. Het ROVA-Klantcontactcentrum is op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Waarom veranderen inzameldagen?

Elk jaar kijkt ROVA of de routes voor het huis-aan-huis inzamelen van afval en grondstoffen verbeterd kunnen worden. Het besluit om routes aan te passen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het ontstaan van extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat is gebleken dat te veel containers voor een route zijn ingepland.

Extra inzameldagen

Om te zorgen dat u niet te lang hoeft te overbruggen tussen de inzameldagen van 2021 en 2022, zijn extra inzameldagen ingepland in het begin van het nieuwe jaar. Kijk op www.rova.nl/inzamelkalender of de ROVA-app of dit voor uw adres geldt.