Help mee aan de schoonheid van De Wieden

Verheugt u zich er ook alweer op om straks in het voorjaar weer lekker naar buiten te gaan en te genieten van de omgeving? En vooral van een schone en opgeruimde omgeving? De gemeente Steenwijkerland, ROVA en Natuurmonumenten organiseren, in het kader van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon, op de Landelijke Opschoondag op 25 maart een opruimactie. Zwerfvuil in en rondom de vaarwateren Belt-Schutsloot, Dwarsgracht, Giethoorn en Wanneperveen zal dan worden verzameld.

Oproep

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken voor een schone en opgeruimde omgeving. Voor uzelf, en voor de bezoekers, om ook hen van de schoonheid van De Wieden – zowel letterlijk als figuurlijk - te kunnen laten genieten.

Informatie

Vanuit verschillende opstappunten in De Wieden gaan we in groepjes met boten het water op om het zwerfafval van de oevers en uit het water te verzamelen. Voor materiaal, zwemvesten en lunch wordt gezorgd. Alle exacte details ontvangt u in de week na de sluiting van de aanmeldtermijn.

Datum: zaterdag 25 maart

Tijd: 8.30 uur tot plm. 13.30 uur

Interesse?

Aanmelden kan via onderstaande e-mailadressen tot uiterlijk 13 maart. Voor meer informatie kunt u terecht bij:

  • Henk Bols, Gemeente Steenwijkerland, tel: 14 0521

henk.bols@steenwijkerland.nl

  • Erica Prikken, Natuurmonumenten, tel: 06 - 22 37 08 37

e.prikken@natuurmonumenten.nl


ROVA Mooi Schoon - Volwassenen en kinderen met tuingereedschap op straat