Actualiteiten februari 2019

 • Provinciale Staten ondersteunt bidbook met miljoenen

  01 maart 2019

  “Nu met uitvoering projecten bidbook daadwerkelijk aan de slag!” Provinciale staten heeft gisteren (27 februari) besloten om de projecten uit het bidbook ‘Land van Weerribben en Wieden; Poort naar Overijssel’ financieel te ondersteunen. Het gaat hierbij in totaal om € 6,4 miljoen.

 • Uitvoeringsplan Openbare Ruimte 2019

  01 maart 2019

  Het college van B&W heeft ingestemd met het Uitvoeringsplan Openbare Ruimte 2019. In het uitvoeringsplan wordt aangegeven welke activiteiten er in 2019 voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte staan gepland.

 • Aanbieding energietarieven niet namens gemeente

  26 februari 2019

  Van inwoners krijgen we signalen over een bedrijf dat aangeeft namens de gemeente energie voor een laag tarief te kunnen aanbieden. De gemeente heeft hier geen opdracht voor gegeven.
  U bepaalt zelf welke energieleverancier u kiest en tegen welk tarief u energie afneemt. Als gemeente zijn we hierin geen partij.

 • We ruimen De Wieden op

  26 februari 2019

  Een traditie inmiddels: grote schoonmaak in De Wieden voordat het voorjaar losbreekt. Op zaterdag 23 maart doen Natuurmonumenten en de gemeente mee aan de Landelijke Opschoondag. Op deze dag ruimen we het zwerfvuil in en rondom het vaarwater van Belt-Schutsloot, Dwarsgracht, Giethoorn en Wanneperveen op. En daarbij kunnen we alle hulp gebruiken!

 • Laatste fietskijkdag op 2 maart!

  26 februari 2019

  Zaterdag 2 maart 2019 is de laatste fietskijkdag op de locatie Lange Baan 3, loods 95 in Steenwijk. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u kijken of uw fiets tussen de gevonden fietsen staat. Vanaf nu kunt u gevonden voorwerpen, waaronder fietsen, op de website www.verlorenofgevonden.nl bekijken en aanmelden.

 • Steenwijkerland met ‘Actieplan Werk’ voorloper binnen regio Zwolle

  19 februari 2019

  Als eerste gemeente in de regio Zwolle wil Steenwijkerland met een ‘Actieplan Werk’ een beroep doen op het regionaal ontwikkelfonds dat in het leven wordt geroepen. Het fonds is onderdeel van de Human Capital Agenda van de Regio Zwolle en bedoeld om initiatieven die een oplossing bieden voor de krapte op de arbeidsmarkt financieel te ondersteunen. Wethouder Bram Harmsma: ‘Veel bedrijven geven aan het personeelsvraagstuk niet goed te kunnen invullen. Daar willen we, met inzet van de Regiodeal, wat aan doen. Sterker, het is een van de speerpunten in ons collegeprogramma. Om tot een concreet en gedragen actieplan te komen gaan we binnenkort met alle betrokken partijen om tafel.’

 • Update (dinsdag 12.15 uur): brandweer geeft Vijverhof vrij

  19 februari 2019

  De brandweer heeft de Vijverhof weer vrijgegeven. Het besluit volgde op metingen die de brandweer zowel maandagavond als dinsdagochtend in het pand heeft gedaan. Daaruit bleek, dat het weer veilig is om het pand te betreden. Voordat de bewoners daadwerkelijk naar hun woning kunnen terugkeren, moeten er nog wel een aantal maatregelen worden genomen. Hierbij gaat het onder meer om het reinigen van de gezamenlijke ruimten en het afzetten van het deel waar de brand heeft gewoed. Deze maatregelen moeten door de beheerders van het pand worden uitgevoerd. Daarna kunnen de bewoners, naar verwachting vandaag, weer terug naar hun appartement.

 • Update (maandag 15.30 uur): bewoners Vijverhof nog niet terug naar huis

  19 februari 2019

  Bewoners van de Vijverhof die tijdelijk werden opgevangen in sporthal De Waterwijck kunnen nog niet terug naar hun woning. De brandweer wil maandagavond en dinsdagochtend eerst nog een meting doen naar eventuele koolmonoxide in het pand. De bewoners konden maandagmiddag onder begeleiding van de hulpdiensten wat persoonlijke spullen ophalen. Zij hebben tijdelijk elders onderdak gevonden. Na de meting van dinsdagochtend wordt duidelijk wanneer de bewoners weer terug kunnen naar hun woning. De leegstaande Vijverhof wordt vanaf dit moment bewaakt door beveiligers.

 • Medebouwer gezocht in Scheerwolde

  18 februari 2019

  Wilt u een twee-onder-een-kapwoning bouwen in Scheerwolde, maar heeft u geen medebouwer? Dan kunnen wij u mogelijk helpen. Er heeft zich bij ons een belangstellende gemeld die op zoek is naar een medebouwer voor een twee-onder-een-kapper aan de Scheerwolderweg. Wij brengen u graag met elkaar in contact.

 • Informatiebijeenkomsten collectieve aanpak kleine asbestdaken

  18 februari 2019

  Na 2024 is asbest op de daken in Nederland verboden. Elke eigenaar van een asbestdak is zelf verantwoordelijk voor de vervanging. Daken groter dan 35 m2 moeten door een gecertificeerd bedrijf worden verwijderd. Heeft u een asbestdak kleiner dan 35m2, dan mag u deze onder voorwaarden zelf vervangen. Door krachten te bundelen en gezamenlijk het asbest in een buurt of wijk aan te pakken wordt het makkelijker, leuker en goedkoper!

 • Update (maandag 10.45 uur): Brand in bijgebouw Vijverhof

  19 februari 2019

  In de nacht van zondag 17 op maandag 18 februari 2019 is brand ontstaan in een bijgebouw van de Vijverhof in Steenwijk. Rond 03.30 uur had de brandweer de brand onder controle. Doordat er veel rookontwikkeling in de Vijverhof zelf was, zijn de bewoners opgevangen in sporthal De Waterwijck. De verwachting is, dat zij in de loop van maandagmiddag weer terug kunnen naar hun woning. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Politie en brandweer gaan dat onderzoeken. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

 • Essen moeten worden gekapt

  13 februari 2019

  De essentaksterfte heeft ook in Steenwijkerland toegeslagen. De gemeente Steenwijkerland beheert 7000 essen waarvan een kwart verschijnselen van de essentaksterfte heeft. Van die kwart zijn 475 essen zodanig aangetast dat ze gekapt moeten worden.

 • Nieuwe subsidieregeling voor goede ideeën!

  07 februari 2019

  Heeft u een goed idee voor uw buurt of wijk? Een idee waar anderen ook plezier aan kunnen beleven? Dan is de nieuwe subsidieregeling ‘Inwonersinitiatieven zijn goud waard’ iets voor u!

 • Informatieavond ‘energiezuinig en comfortabel wonen’

  06 februari 2019

  Wilt u weten hoe u uw woning energiezuiniger, goedkoper én comfortabeler maakt? Kom dan op dinsdagavond 12 februari 2019 naar de informatiebijeenkomst van het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland in ‘De Burght’ aan de Godfried van Rhenenlaan 2 in Vollenhove. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Een kopje koffie of thee staat vanaf 19.15 uur voor u klaar.

 • Inloopspreekuur over het openbaar vervoer

  06 februari 2019

  Op woensdag 13 februari 2019 van 10.00 tot 11.30 uur is er in de bibliotheek in Steenwijk (Meppelerweg 47) speciaal voor senioren een inloopspreekuur over het openbaar vervoer (OV). U kunt daar terecht met vragen als: Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij? Tijdens het spreekuur geven vrijwillige senioren (OV-ambassadeurs) uitleg over het gebruik van het openbaar vervoer aan andere senioren.

 • Nieuwe subsidieregeling ‘Inwonersinitiatieven zijn goud waard’

  06 februari 2019

  Steuntje in de rug voor inwoners met goede ideeën