Actualiteiten februari 2021

 • Wethouders: ‘Zet extra in op kwetsbare inwoners voor gelijke kansen op gezond leven’

  23 februari 2021

  ‘De kansen op een goede gezondheid zijn in ons land niet gelijk verdeeld. Om verschillen te overbruggen moet je verschil maken. Dat wil zeggen: extra inzetten op kwetsbare inwoners om zo tot gelijke kansen op een gezond leven te komen.’ Dit stelt de wethoudersgroep van GezondIn in haar reactie op de Discussienota ‘Zorg voor de Toekomst’. Ook wethouder Trijn Jongman van de gemeente Steenwijkerland zit in deze wethoudersgroep.

 • Reinigen en inspecteren riolering

  23 februari 2021

  In de maanden februari en maart 2021 wordt het rioolstelsel in Tuk geïnspecteerd en gereinigd. Het reinigen van de riolering gebeurt onder hoge druk. Vervolgens worden met een rijdende camera de leidingen geïnspecteerd.

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 8 maart

  23 februari 2021

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Helaas is het vanwege het coronavirus nog niet mogelijk om langs te komen voor een gesprek. Wel staan ze u graag telefonisch te woord.

 • IJspret voorbij: waterschap start gemalen weer op door dooi

  15 februari 2021

  Nu de vorst voorbij is, zorgen smeltend ijs en grote hoeveelheden sneeuw én het ontdooien van de grond voor een toenemende afvoer van water. Daarom start Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de bemalingen in het hele werkgebied weer op. Zo begint vanaf maandag 15 februari gemaal Stroink tussen Vollenhove en Blokzijl weer met het wegpompen van water uit Noordwest-Overijssel. Ook andere gemalen gaan weer in werking.

 • Code Rood: Testlocaties, vaccinatielocaties en consultatiebureaus in IJsselland maandag tot 14.00 uur gesloten

  14 februari 2021

  Wegens de weersomstandigheden is landelijk code rood afgekondigd voor maandag 15 februari. Voor Overijssel geldt code rood tot 14.00 uur. In regio IJsselland zijn daarom alle locaties waar bezoekers komen tot 14.00 uur gesloten, zoals testlocaties, vaccinatielocaties en consultatiebureaus.

 • Dooi betekent gevaarlijk ijs

  14 februari 2021

  Na een paar mooie schaatsdagen en winters weer heeft de dooi ingezet. De temperaturen komen boven nul. Dat betekent dat het ijs snel slechter wordt. Het wordt onbetrouwbaar en dus gevaarlijk. We raden u daarom af om nog het ijs op te gaan in de Kop van Overijssel. Neem geen onnodige risico’s.

 • Update: op sommige plekken blijft het glad

  11 februari 2021

  Ook vanochtend zijn onze strooiploegen al vroeg op pad gegaan. Ze richten zich vandaag en ook morgen vooral op de straten in de wijken/kernen en het buitengebied. De doorgaande wegen liggen er inmiddels prima bij.

 • Update: strooiploeg bezig in wijken en buitengebied

  10 februari 2021

  De afgelopen dagen hebben onze strooiploegen hard gewerkt om de wegen van de eerste en tweede strooironde berijdbaar te maken én te houden. Deze wegen liggen er nu goed bij. De droge en zonnige omstandigheden helpen een handje mee. Vanaf vandaag gaan de strooiploegen aan de slag met de straten in de wijken/kernen en in het buitengebied. De komende dagen richten we ons onder andere op het begaanbaar maken van fietsroutes richting scholen, kleinere doorgaande wegen in de kernen/wijken en routes naar supermarkten en grotere parkeerplaatsen. Daarnaast blijven we de weg vrij maken voor de melkauto bij agrarische bedrijven.

 • Steenwijkerland zoekt contact met gedupeerde gezinnen kinderopvang-toeslagenaffaire

  09 februari 2021

  De gemeente Steenwijkerland wil in contact komen met gezinnen die door de kinderopvang-toeslagenaffaire in de problemen zijn gekomen. Tot nu toe moeten gezinnen die zich bij de Belastingdienst als gedupeerde gemeld hebben zelf contact opnemen met de desbetreffende gemeente. Deze optie blijft maar daarnaast wil de gemeente ook zelf gedupeerde gezinnen benaderen. Wethouder Trijn Jongman: ‘We willen snel kunnen schakelen om gezinnen te helpen. Op een zorgvuldige manier, zeker ook als het gaat om de persoonsgegevens die we daarvoor nodig hebben. Die gegevens zijn wettelijk beschermd.’ Om over de gegevens te kunnen beschikken krijgt de gemeente een machtiging van de Belastingdienst en ondertekent ze een ‘verwerkingsovereenkomst’ die de privacy van de betrokken gezinnen waarborgt.

 • Gezamenlijke aanpak voor ‘Een Leven Lang Leren’ in Steenwijkerland

  09 februari 2021

  De gemeente Steenwijkerland wil kijken naar de mogelijkheden voor een gezamenlijke aanpak rond het project ‘Een Leven Lang Leren’. Om dat in beeld te brengen krijgen diverse organisaties en ondernemingen binnenkort een vragenlijst toegestuurd gevolgd door een online gesprek. Doel van een Leven Lang Leren is inwoners te stimuleren én de mogelijkheid te bieden om van 0 tot 100 jaar te leren. Wethouder Trijn Jongman: ‘Leren betekent eigenlijk: jezelf blijven ontwikkelen. Op persoonlijk vlak of als het om het vergroten van je kennis gaat. Hierdoor kun je beter meedoen in de samenleving. Je krijgt meer kansen op de arbeidsmarkt, om te werken en het helpt je om je goed te voelen. Naast organisaties willen we dan ook inwoners betrekken om te horen waar zij behoefte aan hebben en wat hun ideeën zijn.’

 • Vervanging ijzeren spoorbrug bij Witte Paarden begonnen

  09 februari 2021

  De ijzeren spoorbrug bij Witte Paarden wordt vervangen. Dat hebben ProRail en de gemeente per brief laten weten aan de omwonenden van deze brug. De aannemer is in opdracht van ProRail gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De planning is dat de nieuwe brug aan het begin van het 3e kwartaal open kan.

 • Update: Steenwijkerlandse strooiploegen volop bezig met schuiven en strooien

  09 februari 2021

  De afgelopen nacht hebben onze strooiploegen hard gewerkt om op de doorgaande wegen sneeuw te schuiven en zout te strooien. Vanochtend zijn ze aan de slag gegaan met spoedmeldingen (bijvoorbeeld om de weg vrij te maken voor de melkauto bij agrarische bedrijven) en zijn ze begonnen in de woonwijken en de wegen in het buitengebied.

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 22 februari

  09 februari 2021

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Zij bieden graag een luisterend oor. Helaas is het vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk om langs te komen voor een afspraak. Wel staan onze wethouders u graag telefonisch te woord.

 • Gewijzigde inzameling van afval en grondstoffen door winterweer

  10 februari 2021

  Vanwege het extreme weer en de ijsaangroei wordt op donderdag 11 februari 2021 in Dwarsgracht/Giethoorn geen pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) en restafval langs de bootroute opgehaald. Het restafval kunt u kwijt in de ondergrondse afvalcontainers. Het volgende ophaalmoment is over 2 weken.

  De pmd-inzameling in Brederwiede (gebied rondom Vollenhove en Giethoorn) wordt verplaatst naar zaterdag 13 februari 2021. Gft (groente-, fruit- en tuinafval) in Brederwiede wordt donderdag 11 februari 2021 niet opgehaald. Het volgende ophaalmoment is over 2 weken.

 • We zijn druk aan het strooien/vegen, maar krijgen niet alle wegen sneeuwvrij

  09 februari 2021

  Onze strooi- en veegdienst werkt hard om de wegen sneeuwvrij te maken. We hebben daarvoor als ons materieel ingezet. Onze prioriteit ligt bij de doorgaande wegen. De aanliggende fietspaden nemen we zoveel mogelijk mee.

 • Schaatsen mag, maar denk aan de coronamaatregelen

  05 februari 2021

  De gemeente Steenwijkerland houdt samen met de hulpdiensten de naderende vorstperiode nauwlettend in de gaten voor het geval er individueel geschaatst kan worden. Toertochten en andere schaatswedstrijden worden dit jaar niet georganiseerd. Dat maakte de gemeente, de OMT en de vereniging van Toertochten vorig jaar november al bekend.