Schaatsen mag, maar denk aan de coronamaatregelen

De gemeente Steenwijkerland houdt samen met de hulpdiensten de naderende vorstperiode nauwlettend in de gaten voor het geval er individueel geschaatst kan worden. Toertochten en andere schaatswedstrijden worden dit jaar niet georganiseerd. Dat maakte de gemeente, de OMT en de vereniging van Toertochten vorig jaar november al bekend.

Burgemeester Rob Bats: 'Als in de komende vorstperiode het ijs sterk genoeg is mag er geschaatst worden. Maar ik roep iedereen wel op om zich echt aan de coronamaatregelen te houden, ook op het ijs!
Dus zorg dat het niet druk wordt op plekken en vermijd deze plekken ook. Schaats met maximaal 1 ander persoon en houd 1,5 meter afstand. Schaats vooral op de ijsbanen en kom in verband met je eigen veiligheid niet op open water en meren.
Alleen op deze manier houden we het schaatsen coronaproof en veilig en kunnen we ervan genieten.
Mochten we zien dat het druk begint te worden met schaatsers, dan zullen we zeer zeker gepaste maatregelen nemen om de drukte tegen te gaan. Te denken valt hierbij aan het inzetten van verkeersregelaars en het afsluiten van wegen.'

Informatie over het schaatsen in Steenwijkerland en de geldende coronamaatregelen kunt u de komende tijd vinden op de website en via de sociale media van de gemeente.