Update: Steenwijkerlandse strooiploegen volop bezig met schuiven en strooien

De afgelopen nacht hebben onze strooiploegen hard gewerkt om op de doorgaande wegen sneeuw te schuiven en zout te strooien. Vanochtend zijn ze aan de slag gegaan met spoedmeldingen (bijvoorbeeld om de weg vrij te maken voor de melkauto bij agrarische bedrijven) en zijn ze begonnen in de woonwijken en de wegen in het buitengebied.

Rond een uur of 13.00 gaat de strooidienst opnieuw schuiven en strooien op de doorgaande wegen. We hopen dat het verkeer en de zon dan ook hun werk hebben gedaan. We verwachten dat we rond 18.00 uur de wegen van de eerste en tweede strooironde voldoende begaanbaar hebben zodat de strooiploeg vanavond en vannacht niet op pad hoeft en even rust kan nemen.

Blijf alert!

Vanwege de dalende temperaturen neemt de werking van het zout af. Onder de -7 graden Celsius werkt het zout namelijk minder goed. Dit betekent dat de kans op gladheid verder toeneemt. Daarbij komt ook dat er weinig auto’s over de weg rijden. Verkeer is namelijk nodig om het zout in te rijden en het z’n werk te laten doen. Daarnaast kan het zijn dat door de wind sneeuw op de weg wordt geblazen. Dat kan aanvriezen. Onze boodschap is dan ook: blijft alert. Wees voorzichtig: houd afstand en pas uw snelheid aan. Ga niet op pad als het niet hoeft.

Zelf sneeuwruimen?

Gaat u zelf aan de slag met sneeuwruimen? Schuif de sneeuw dan in het plantsoen of in de tuin. Grote hopen op (doorgaande) wegen en fietspaden belemmeren het verkeer en de mogelijkheid om eventueel de weg te schuiven.
 


Of bekijk de video 'Sneeuwschuiver in Steenwijkerland' via YouTube.