Update: strooiploeg bezig in wijken en buitengebied

De afgelopen dagen hebben onze strooiploegen hard gewerkt om de wegen van de eerste en tweede strooironde berijdbaar te maken én te houden. Deze wegen liggen er nu goed bij. De droge en zonnige omstandigheden helpen een handje mee. Vanaf vandaag gaan de strooiploegen aan de slag met de straten in de wijken/kernen en in het buitengebied. De komende dagen richten we ons onder andere op het begaanbaar maken van fietsroutes richting scholen, kleinere doorgaande wegen in de kernen/wijken en routes naar supermarkten en grotere parkeerplaatsen. Daarnaast blijven we de weg vrij maken voor de melkauto bij agrarische bedrijven.

De wegen van de eerste en tweede strooironde liggen er goed bij. Nu kunnen we ook aan de slag met de meldingen en verzoeken die we van inwoners hebben gekregen. Dit zijn er inmiddels meer dan 700. We doen ons uiterste best om daarin zo behulpzaam mogelijk te zijn. Toch kunnen we niet overal komen. Ons grondgebied is groot. In totaal hebben we meer dan 750 kilometer aan wegen. Ons streven is dat de afstand naar een gestrooide route zo klein mogelijk is.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Deze winterse omstandigheden leveren mooie plaatjes op maar betekenen voor onze strooiploeg hard werk aan de winkel. Onze mensen doen hun uiterste best om de Steenwijkerlandse wegen zoveel mogelijk begaanbaar te maken. Ik ben blij dat we de situatie steeds meer onder controle krijgen en we op steeds meer wegen kunnen schuiven en strooien. Maar het advies blijft: doe voorzichtig, pas uw snelheid aan en ga alleen op pad als het echt nodig is.’

Sneeuw in Steenwijkerland