Problemen met het betalen van gemeentelijke belastingen?

Op 24 en 25 februari 2023 is bij alle inwoners en bedrijven van Steenwijkerland de gecombineerde aanslag op de deurmat gevallen. Of is de aanslag via MijnOverheid.nl aangeboden. De gecombineerde aanslag bestaat uit de onroerendezaakbelasting, de rioolheffing en het vastrecht afvalstoffenheffing en moet voor de vervaldatum betaald worden. Inwoners die moeite hebben met het betalen van de aanslag kunnen hulp vragen.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Het kan iedereen overkomen. Door de hoge inflatie of hoge energieprijzen kunt u financieel krap zitten. Als u dan ook nog eens de aanslag voor de gemeentelijke belastingen krijgt, kan dit misschien voor geldproblemen zorgen. Kunt u de aanslag niet betalen? Of wilt u een betalingsregeling afspreken? Neem dan contact met ons op. Dan bekijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn. We snappen dat dit niet altijd tijdens kantooruren lukt. Daarom zijn de medewerkers van afdeling belastingen in maart 3 avonden aanwezig in het gemeentehuis om uw vragen te beantwoorden. We helpen u graag.’ 

Kwijtschelding aanvragen

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor kwijtschelding. Dat betekent dat de gemeente de kosten voor de inwoner betaalt. Kwijtschelding kan online aangevraagd worden via www.steenwijkerland.nl/belastingen. Het aanvraagformulier kan ook per post toegestuurd worden. 

Hulp nodig of vragen stellen 

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van kwijtschelding, het maken van een bezwaar, of vragen hebben over de gemeentelijke belastingen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente, afdeling belastingen (14 0521). Liever een persoonlijk gesprek? Op donderdag 16, 23 en 30 maart zijn medewerkers van de afdeling belastingen van 18.00 tot 20.00 uur aanwezig in het gemeentehuis, aan de Vendelweg 1 in Steenwijk. Deze avonden zijn speciaal voor alle vragen over de gecombineerde aanslag en zonder afspraak te bezoeken. 

Daarnaast kunt u contact opnemen met Sociaal Werk De Kop (telefonisch via 0521-745080 of mailen naar info@sociaalwerkdekop.nl). Of een bezoek brengen aan het Geldloket, aan de Stationsplein 10 in Steenwijk. Hiervoor is geen afspraak nodig. Het Geldloket is elke donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. 

U kunt ook terecht op de spreekuren in de wijken en kernen. Meer informatie over de spreekuren kunt u vinden op onze website www.steenwijkerland.nl/spreekuursociaaldomein.

Meer informatie over de gemeentelijke belastingen is te vinden op de website van de gemeente www.steenwijkerland.nl/belastingen.