In februari rijden eerste elektrische deelauto’s in gemeente Steenwijkerland

Binnenkort rijden de eerste elektrische deelauto’s van het bedrijf MobiGo in de gemeente Steenwijkerland. MobiGo deed afgelopen najaar, in opdracht van de gemeente Steenwijkerland, een interesse onderzoek onder inwoners. Hier zijn vijf locaties uit naar voren gekomen, waar gestart wordt met het delen van een auto door inwoners. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Het is belangrijk dat onze mobiliteit schoner en duurzamer wordt om zo bij te dragen aan vermindering van CO2 uitstoot. Daarom stimuleren we als gemeente het gebruik van de (deel)fiets en elektrische deelauto. Door een auto te delen heb je minder auto’s en minder parkeerplaatsen nodig. En deel je met je buren naast het gemak van een auto, ook samen de kosten. Een klassieke win-winsituatie. We geven inwoners die hier als eerste mee willen starten een uitprobeeraanbod.’

Belangstelling voor deelauto

In de afgelopen maanden heeft MobiGo voor de gemeente gevraagd aan inwoners of er interesse is voor deelauto’s en hoe inwoners aankijken tegen elektrisch rijden. Dit onderzoek werd afgerond in november. Eén van de resultaten uit het onderzoek was dat er zeker belangstelling is voor een deelauto. Inwoners die meegedaan hebben aan het onderzoek zijn daarna uitgenodigd voor een informatieavond. Deze vond plaats op dinsdag 6 december in het gemeentehuis. Er werden vragen van bewoners beantwoord, maar ook praktische zaken uitgelegd. Zoals hoe het delen, het rijden en het laden werkt. Daarnaast ontvingen de genodigden een uitprobeeraanbod vanuit de gemeente. 

Aanbod 

Om de deelauto uit te proberen krijgen de eerste 75 deelnemers een aanbod vanuit de gemeente Steenwijkerland. De eerste drie maanden 10 uur rijtegoed en 100 km per maand gratis. Als er meer gereden wordt, betaalt de deelnemer zelf bij. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Ik ben blij met de enthousiaste reacties op de deelauto. We hopen eind februari de eerste deelauto’s in gebruik te nemen in Steenwijk en Oldemarkt. De andere drie locaties, nog één in Steenwijk, in Steenwijkerwold-Witte Paarden en in Willemsoord zullen snel volgen. We kijken daarna of we op andere plekken in de gemeente ook kunnen starten. Ik roep daarom iedereen op om mee te doen. Maak gebruik van dat uitprobeeraanbod.’ besluit de wethouder.  

Meer informatie over de elektrische deelauto is te vinden op www.steenwijkerland.nl/deelauto