Regiotaxi is gestopt per 1 januari 2017

Vanaf 1 januari 2017 is de provincie Overijssel gestopt met de regiotaxi in Noordwest Overijssel (en dus ook in Steenwijkerland).

Wat betekent dit voor u?

U kunt de regiotaxi niet meer reserveren. Wél kunt u reizen met het reguliere openbaar vervoer (trein/bus). Daarnaast zijn er in onze gemeente 6 vrijwilligersorganisaties die vervoer aanbieden. Als u dat wilt, kunt u ook van die mogelijkheid gebruikmaken. Reist u van en naar het NS-station in Steenwijk en Meppel? Dan kunt u vanaf 1 januari 2017 ook terecht bij de NS-zonetaxi. Op onze website www.steenwijkerland.nl (onder Inwoners – Leefomgeving – Verkeer en vervoer) vindt u alle informatie over de vervoerders in Steenwijkerland op een rij.

Waarom veranderen?

De provincie wil graag samen met gemeente, inwoners, bedrijven en instanties kijken naar efficiënte alternatieven die beter inspelen op de vraag naar openbaar vervoer. Het reisgedrag is veranderd, o.a. door flexibele werktijden, het gebruik van de E-fiets en het delen van vervoer. Op www.ikwilvervoer.nl ziet u een overzicht van diverse lokale initiatieven. Heeft u daar ook ideeën over? Wij horen het graag. U kunt bellen naar de gemeente via telefoonnummer 14 0521 of een e-mail sturen naar info@steenwijkerland.nl.