Steenwijkerlanders praten mee over toekomst cultuur

Hoe ziet de culturele toekomst in Steenwijkerland eruit? Met die vraag gaat de gemeente de komende tijd aan de slag en organiseert hiervoor een aantal meedenkavonden.

Wethouder Jacques Wagteveld ’Cultuur is tenslotte iets van ons allemaal. Vanaf 23 januari organiseren we een aantal meedenkavonden om met elkaar te brainstormen over hoe het culturele leven in Steenwijkerland eruit moet komen te zien. En vooral, welke rol de Steenwijkerlanders daarin kunnen of zouden willen spelen. Dat kunnen zijn ideeën over nieuwe culturele activiteiten, zoals een (kunst)manifestatie in de winter of een combinatie van cultuurhistorie en kunst. Ook kan het gaan over wat vooral behouden moet blijven in het huidige culturele klimaat  zoals toneel, muziek of andere amateurkunst. Of bijvoorbeeld wensen ten aanzien van de huidige culturele instellingen zoals de bibliotheek, het theater en Scala’.

Cultuur verbindt, brengt mensen bij elkaar en kleurt het leven in Steenwijkerland. Iedereen is daarbij wel op de een of andere manier betrokken: inwoners, verenigingen, culturele instellingen, onderwijs, plaatselijk belangen en wijkorganisaties en ook de gemeente.

Jacques Wagteveld ‘Ik nodig dan ook al deze partijen uit om mee te denken en mee te praten. De meedenkavonden vormen de basis van een nog op te stellen visie over cultuur in Steenwijkerland. Op 23, 24 en 25 januari 2017 zijn er drie bijeenkomsten waar we iedereen die cultuur een warm hart toedraagt, graag willen ontmoeten.’

De meedenkavonden zijn in Rabotheater de Meenthe (23 januari), Mfc Dalzicht in Oldemarkt (24 januari) en Zalencentrum De Burght in  Vollenhove (25 januari).

Opgave om de avonden bij te wonen kan via cora.vonk@steenwijkerland.nl