Actualiteiten januari 2019

 • Gemeente koopt molen Giethoorn

  29 januari 2019

  De gemeente heeft de voormalige polder- en korenmolen in Giethoorn aangekocht. De rijksmonumentale molen stond al enige tijd te koop.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  29 januari 2019

  Jaarlijks worden, ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning, in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de Lintjesregen. Kent u iemand die een lintje verdient? U kunt een voorstel voor de Lintjesregen van 2020 tot uiterlijk 1 juni 2019 bij de burgemeester indienen.

 • Studenten Deltion College doen onderzoek naar bekendheid dementie

  28 januari 2019

  Wat weet u van dementie? En, weet u waar u terecht kunt als u vragen heeft over dementie? Met die vragen gaan studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg van het Deltion College van 28 januari t/m 15 februari 2019 op diverse plekken in onze gemeente de straat op. Doel van het onderzoek is om in beeld te brengen in welke mate inwoners van Steenwijkerland bekend zijn met dementie. Het onderzoek gebeurt in opdracht van de gemeente. Met de resultaten – die anoniem worden verwerkt – kunnen we verder werken aan ons doel een dementievriendelijke gemeente te zijn. We zouden het daarom fijn vinden als u de studenten te woord wilt staan als zij u benaderen. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u via ons Klantcontactcentrum terecht bij Willie van der Spek, telefoon 14 0521.

 • Eerste certificaten programma Jongeren in Beweging uitgereikt

  24 januari 2019

  Donderdag 24 januari 2019 reikte wethouder Trijn Jongman bij Sportinn in Steenwijk de eerste vier certificaten uit aan jongeren die hebben meegedaan aan het programma Jongeren in Beweging. Het programma – een samenwerking tussen Sociaal Werk De Kop, Sportinn, IGSD, het onderwijs en de gemeente – is erop gericht jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar een duwtje in de rug te geven. Bijvoorbeeld bij het vinden van werk of met het volgen van een opleiding. Sport neemt in het programma een belangrijke plaats in.

 • Steenwijkerland roept eigenaren op asbestdak te vervangen

  24 januari 2019

  Met een aantal gerichte acties wil het college van B&W eigenaren van panden stimuleren hun asbestdak te (laten) vervangen. Wethouder Tiny Bijl: ‘Na 2024 is een asbestdak in heel Nederland verboden. Of het nu om een particuliere woning gaat, een schuur of een bedrijfspand. Daken die in een slechte toestand verkeren, moeten zelfs al eerder worden vervangen. Het klinkt misschien allemaal nog ver weg, maar dat is het niet. Daarom attenderen we er nu al op. Dat doen we samen met de provincie Overijssel. We willen ook een helpende hand bieden, bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van materiaal en de subsidie ‘Asbest eraf, zon erop’. Daar gaan we iedereen de komende maanden uitgebreid over informeren. Via website, persoonlijke brieven en informatiebijeenkomsten.’

 • Waarschuwing voor kwaliteit ijs in Steenwijkerland

  24 januari 2019

  Gemeente, politie, hulpdiensten en de KNSB waarschuwen voor de kwaliteit van het ijs in de gemeente Steenwijkerland. Gebleken is, dat de ijsdikte op vele plaatsen nog veel te dun is en daardoor niet veilig om op te schaatsen.

 • Steenwijkerland enorm blij met miljoenen provincie

  23 januari 2019

  De gemeente Steenwijkerland gaat met de provincie Overijssel een miljoenendeal afsluiten om een aantal projecten uit het bidbook ‘Land van Weerribben en Wieden; Poort naar Overijssel’ te realiseren. Dit bidbook diende de gemeente Steenwijkerland eind augustus vorig jaar in bij het Rijk om in aanmerking te komen voor de zogenoemde regiodeal. De hoop was dat het Rijk de projecten uit het bidbook gericht op leefbaarheid, spreiding toerisme en duurzame mobiliteit, zou honoreren met een aantal miljoenen. In november vorig jaar kreeg Steenwijkerland te horen dat het hiervoor niet in aanmerking kwam.

 • Van het aardgas af en dan….?

  23 januari 2019

  Wat: Informatieavond aardgasvrije buurt
  Wanneer: 28 januari en 4 februari 2019 om 20.00 uur
  Waar: Wijkcentrum De Oerthe, Parallelweg 15 in Steenwijk
  Voor wie: Bewoners van de wijken Woldmeenthe en Nieuwe Gagels

 • Ambitiekaarten voor de 5 bestuursprogramma’s

  18 januari 2019

  Het college van burgemeester en wethouders heeft vijf verschillende bestuursprogramma’s centraal staan. De namen van de programma’s bent u wellicht al eens tegengekomen: Inwoner op 1, Duurzaam, Werk aan de winkel, Samenredzaam en Mijn Steenwijkerland.

 • Reinigen en inspecteren riolering

  18 januari 2019

  In de maanden januari en februari wordt het rioolstelsel in Zuidveen, Onna, op het bedrijventerrein Groot Verlaat en in de wijk Kornputkwartier (Steenwijk) gereinigd en geïnspecteerd. Vervolgens worden met een rijdende camera de leidingen geïnspecteerd.

 • Extra controle op fietsen in winkelcentrum Steenwijk

  14 januari 2019

  Afgelopen week is de afdeling handhaving van de gemeente begonnen met extra controle op het (brom)fietsen door het winkelcentrum van Steenwijk tijdens de openingstijden van winkels.

 • In 2019 is eigen bijdrage Wmo maximaal € 17,50

  08 januari 2019

  Vanaf 2019 verandert de eigen bijdrage voor hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Iedereen betaalt dan maximaal € 17,50 per periode van 4 weken. Het inkomen of vermogen telt niet meer mee bij de berekening van de eigen bijdrage.

 • Nieuwe ronde energieneutraal verbouwen

  08 januari 2019

  Workshop Energieneutraal verbouwen
  17 januari 2019 19.30 - 21.30 uur
  De Schakel, Hasselt