Nieuwjaarsreceptie in Steenwijkerland op 9 januari

Ook dit jaar organiseren diverse organisaties gezamenlijk een nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners en ondernemers van Steenwijkerland. Op dinsdag 9 januari kan iedereen die dat wil vanaf 17.00 uur binnenlopen in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk. Het officiële programma begint om 17.20 uur met de nieuwjaarsspeech van burgemeester Rob Bats. Daarna is het woord aan gastspreker Hamit Karakus, gevolgd door een informele receptie met een proeverij die wordt verzorgd door diverse Steenwijkerlandse restaurants. Aanmelden is niet nodig.

Het thema van de nieuwjaarsreceptie is ‘kansrijk Steenwijkerland’. En dat thema loopt als een rode draad door het programma. In de muziek en de korte videoboodschappen die te horen en te zien zullen zijn. Maar ook in het verhaal van gastspreker Hamit Karakus die zijn loopbaan begon bij tapijtfabriek Betap in Steenwijk en daarna carrière maakte bij onder meer de politie. Hij vertelt over zijn persoonlijke ontwikkeling en de lessen die hij op zijn levenspad tegenkomt. Verder is er een proeverij waar diverse Steenwijkerlands restaurants aan meedoen.  

De nieuwjaarsreceptie wordt georganiseerd door de Koninklijke Landmacht, Kennisnetwerk Steenwijkerland, Stichting Weerribben-Wieden, de Business Club Steenwijkerland, de Vollenhoofse Ondernemers Club, Ondernemend Oldemarkt, Steenwijk Vestingstad, Giethoorn Onderneemt, Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente  Steenwijkerland.