Steenwijkerland gaat voor groen: 5017 bomen erbij

De natuur in Overijssel heeft er in totaal bijna 68.000 bomen bij gekregen. In de gemeente Steenwijkerland zijn dat er maar liefst 5017. Deze bomen zijn eerder dit jaar door inwoners van de gemeente Steenwijkerland aangevraagd en werden uitgedeeld tijdens de Boomdeeldag op zaterdag 27 januari 2024 door wethouder Marcel Scheringa.

Boomdeeldag in Steenwijkerland

Het project Natuur voor Elkaar (van de provincie Overijssel) en de gemeente Steenwijkerland gaven inwoners voor de zomer de kans om tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aan te vragen. Het plantgoed (5017 stuks!) werd zaterdag 27 januari ’24 door de deelnemers opgehaald tijdens de Boomdeeldagen. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Bomen zijn belangrijk voor de biodiversiteit van onze gemeente. Ze zijn het thuis van vogels, insecten en andere dieren. En bomen zorgen voor schone lucht, schaduw en drogere voeten als het hard geregend heeft. Het is daarom ook geweldig om te zien dat er zoveel inwoners meedoen aan deze actie.’  

Iedereen een boom

De provincie Overijssel is in 2019 gestart met het project ‘Iedereen een Boom’. In dit project is het doel om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Samen met andere partijen organiseert de provincie diverse acties met inwoners om bomen te planten. De Boomdeeldagen horen hier ook bij. Inwoners die een boom planten, kunnen deze aanmelden via www.iedereeneenboom.nl. Sinds de start van het project zijn er al 510.094 nieuwe bomen geplant.

De provincie organiseert deze actie samen met Landschap Overijssel en 20 deelnemende gemeenten: Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en de regio Noord Oost Twente (gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen).

Steenwijkerland gaat voor groen: 5017 bomen erbij
Foto: Rendr Media