Actualiteiten juli 2017

 • Doet u ook mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route?

  26 juli 2017

  De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam bouwen en wonen. Op zaterdag 4 en 11 november 2017 zijn de opendeurdagen. Huiseigenaren van duurzame woningen openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen. De afgelopen jaren hebben veel huiseigenaren op deze manier nuttige tips en informatie gekregen. De gemeente Steenwijkerland ondersteunt dit initiatief en moedigt iedereen die duurzame maatregelen heeft toegepast aan om ervaringen te delen.

 • Wethouder Oene Akkerman neemt portefeuille Bert Dedden over

  22 juli 2017

  Wethouder Oene Akkerman neemt de portefeuille van Bert Dedden, die begin juli besloot zijn wethouderschap neer te leggen, een-op-een over. Dat is de uitkomst van het overleg over de portefeuilleverdeling dat vandaag binnen het college heeft plaatsgevonden. Oene Akkerman werd op 18 juli 2017 tijdens een extra raadsvergadering namens BGL beëdigd als wethouder van Steenwijkerland.

 • Ontwikkeling woon- en recreatiepark ‘Waterstaete Ossenzijl’ krijgt vorm

  19 juli 2017

  Met het plaatsen van bouwborden en vlaggenmasten zijn de eerste tekenen van de ontwikkeling van het nieuwe woon- en recreatiepark in Ossenzijl binnenkort zichtbaar. Het park biedt ruimte aan 60 recreatiewoningen, 6 woningen voor permanente bewoning en een groepsaccommodatie in een groene omgeving en aan bevaarbaar water. Wethouder Wim Brus is blij met de ontwikkeling: ‘Het gaat hier om een van de zogenaamde Gele Gebieden in onze gemeente. Deze willen we ontwikkelen als kwalitatief hoogwaardige recreatiegebieden. Recreatieparken als deze hebben een meerwaarde voor de directe omgeving, zijn goed voor de lokale werkgelegenheid én stimuleren het toerisme.’

 • Hoe kunt u uw pmd aan ROVA aanbieden?

  18 juli 2017

  Onlangs was in het nieuws dat sommige sorteerders en verwerkers van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) alleen pmd in doorzichtige zakken accepteren. Dit geldt niet voor het pmd dat in de ROVA-gemeenten wordt ingezameld.

 • Woldmeenthe krijgt led-verlichting

  18 juli 2017

  De openbare verlichting in de Woldmeenthe in Steenwijk is aan vervanging toe. Hierbij gaat het alleen om de lampen en niet om de armaturen. Vanaf 19 juli worden de huidige lampen vervangen door duurzame led-verlichting. Aan de lichtbeleving op de straat zal niet of nauwelijks iets veranderen. Voor de werkzaamheden – die ongeveer 2 weken in beslag zullen nemen – is het niet nodig wegen af te sluiten.

 • Overeenkomst over onderhoud en eigendom bruggen Steenwijkerland

  13 juli 2017

  Op vrijdag 14 juli 2017 ondertekenen de gemeente Steenwijkerland en het Waterschap Drents Overijsselse Delta een overeenkomst over vier bruggen in Steenwijkerland. In deze overeenkomst zijn de eerder gemaakte afspraken over het eigendom en onderhoud van deze bruggen vastgelegd. Een van de bruggen betreft die over het Ettenlands Kanaal bij het gemaal A.F. Stroink. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het vervangen van deze brug in volle gang.

 • Veiligheidsdag 2017: samenwerken aan veiligheid

  12 juli 2017

  In samenwerking met de gemeente Steenwijkerland is het terrein rondom het Eesermeer in Steenwijk op zaterdag 15 juli het toneel van de tweejaarlijkse Veiligheidsdag van Veiligheidsregio IJsselland. Een interactieve dag waarop brandweer, politie, geneeskundige hulpdiensten, defensie, waterschap, gemeente én vrijwilligersorganisaties je laten zien hoe zij zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid. Waarschijnlijk zijn dat meer organisaties dan je denkt. Wil je weten hoe we samen kunnen zorgen voor onze veiligheid? Kom dan tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag in Steenwijk. De toegang is gratis.

 • Oene Akkerman opvolger van Bert Dedden

  12 juli 2017

  Oene Akkerman wordt door BuitenGewoon Leefbaar (BGL) voorgedragen als opvolger van Bert Dedden die onlangs zijn wethouderschap heeft neergelegd. Op dit moment is Oene Akkerman raadslid voor BGL.

 • Informatieavond over herontwikkeling Kloosterkamp e.o. in Sint Jansklooster

  11 juli 2017

  Op dinsdag 18 juli a.s. organiseert Wetland Wonen Groep samen met de gemeente een informatieavond over het plan voor in totaal 34 woningen in het woongebied rond de Molenstraat in Sint Jansklooster. Het is de laatste fase van de herontwikkeling van Kloosterkamp e.o. U bent om 19.30 uur van harte welkom in dorpshuis Sint Janskamp.

 • Energieneutraal Verbouwen in West-Overijssel

  11 juli 2017

  De gemeenten Steenwijkerland, Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Staphorst en Zwartewaterland geven samen met stichting Pioneering Energieneutraal verbouwen een impuls. Met het project Energie Neutraal verbouwen wordt een standaard aanpak ontwikkeld om woningen, die niet seriematig gebouwd zijn, energieneutraal te maken.

 • Op de fiets? Even niets…

  07 juli 2017

  Leerlingen van de bovenbouw van OBS De Slinge in Oldemarkt hebben donderdag 6 juli samen met wethouder Douwe Oosterveen een Safetydeal ondertekend met daarop afspraken over hun mobiel gebruik op de fiets.
  De leerlingen hebben van Veilig Verkeer Nederland (VVN) een verkeersvoorlichting gehad ‘Op de fiets? Even niets…’ over de gevaren van het gebruik van de smartphone in het verkeer; het motto van de les was “Aandacht op de weg”.

 • Bert Dedden legt wethouderschap neer

  05 juli 2017

  Bert Dedden, de huidige wethouder van Buitengewoon Leefbaar (BGL), legt per direct zijn wethouderschap neer.

 • Herontwikkeling woongebied Canneveltstraat in Vollenhove

  04 juli 2017

  De eerste drie fasen van de herontwikkeling van het woongebied rond de Canneveltstraat in Vollenhove zijn al afgerond. Nu willen Wetland Wonen Groep en de gemeente ook de vierde en laatste fase realiseren. Binnen het aangepaste plan dat er ligt, is ruimte voor 26 woningen en 3 appartementen bestemd voor sociale huur. Wethouder Bert Dedden: ‘Het is allemaal wat ruimer van opzet geworden. Dat geldt ook voor de parkeergelegenheid. Al met al ligt er wat ons betreft nu goed plan dat we graag in ontwikkeling willen brengen. Voordat we de procedure starten, willen we de schetsen aan omwonenden en andere belangstellenden laten zien. Dat doen we, samen met de ontwikkelaar Wetland Wonen Groep, tijdens een inloopavond op 6 juli a.s.’

 • Wilt u weten wat u kunt besparen?

  04 juli 2017

  Wilt u weten wat u kunt doen om energie te besparen? Kom dan op donderdag 13 juli 2017 naar het Duurzaamheidsevent Steenwijkerland.

 • Verkeersonderzoek met drone in Steenwijk

  03 juli 2017

  Op woensdag 5 juli a.s. wordt ’s morgensvroeg (tussen 8.00 - 9.00 uur) een verkeersonderzoek uitgevoerd op het kruispunt Stationsstraat-Tramlaan. De gemeente wil graag de huidige verkeersstromen op dit kruispunt in beeld brengen. Om een volledig beeld te krijgen wordt, naast de zogenaamde slangtellingen op de weg, een cameraonderzoek gehouden met behulp van een drone.