Springen van bruggen levensgevaarlijk

De zomervakantie is weer begonnen en het is prachtig weer. Voor heel veel mensen de tijd om te gaan zwemmen! De gemeente Steenwijkerland, Politie, Provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta waarschuwen echter wel om niet overal een duik te nemen. Het kan gevaarlijk zijn om te zwemmen buiten aangewezen zwem- en recreatiegebieden en te springen van bruggen of dichtbij sluizen. Het water is niet overal even diep en er kunnen scherpe voorwerpen liggen die lelijke snijwonden veroorzaken. Het springen van bruggen of bij sluizen is zelfs levensgevaarlijk.

Ook de pleziervaart kan worden gehinderd door zwemmers. Door te hangen aan stootbalgen of boten kun je als zwemmer in de schroef belanden. Daarnaast schrikken opvarenden omdat zij een zwemmer vaak niet direct zien in de buurt van hun boot.

Deze zomer wordt er door politie en provincie extra toezicht gehouden op en rond het water in Steenwijkerland. Voor het springen van bruggen/sluizen en hinderlijk gedrag op het water riskeer je een boete tot € 140,00 of voor jongeren een verwijzing naar Halt. Wil je deze zomer veilig zwemmen in gecontroleerd zwemwater? Zwem dan in een aangewezen zwem- en recreatiegebied. Deze vind je op www.zwemwater.nl