Drugspand wordt tijdelijk gesloten

Burgemeester Rob Bats gaat een drugspand tijdelijk (3 maanden) laten sluiten. Het betreft het pand in Steenwijk aan de Koematen 44 waar onlangs een hennepkwekerij werd aangetroffen.

Het oprollen van de hennepkwekerij in Steenwijk maakte deel uit van een landelijke actie. Naast Steenwijk werden ook in Schiedam en Naaldwijk twee drugspanden aangetroffen.
Burgemeester Rob Bats ‘ We signaleren in toenemende mate zowel landelijk, regionaal als lokaal dat er meer hennepkwekerijen en drugslaboratoria opgespoord en ontmanteld worden. In de strijd tegen ondermijnende criminaliteit zetten politie, OM en gemeente hier vol op in’.

Meld Misdaad Anoniem

Drugslaboratoria en hennepkwekerijen worden zowel in woonwijken, op bedrijventerreinen als in buitengebieden opgebouwd en brengen grote risico’s met zich mee. Explosie- en brandgevaar, lekkages, zware milieuverontreiniging en gezondheidsrisico’s zijn daarvan voorbeelden.
Bij vermoedens van een drugspand in de buurt, bijvoorbeeld een zoete chemische geur, aanwezigheid van blauwe vaten of grote witte vloeistofcontainers, verdachte bedrijvigheid op onverwachte tijdstippen, beslagen of afgeplakte ramen of gordijnen die nooit open zijn, kan contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar men anoniem informatie kan geven over criminaliteit.