Gemeentearchief legt coronacollectie aan. Helpt u mee?

Enkele weken geleden deden wij een oproep om foto’s, filmpjes, flyers en posters over het coronavirus op te sturen naar het gemeentearchief. In deze bijzondere tijd wordt namelijk geschiedenis geschreven. Wij leggen deze periode vast voor toekomstige generaties, zodat zij een beeld krijgen van deze tijd en ervan kunnen leren. Inmiddels hebben wij meerdere foto’s en filmpjes ontvangen, maar wij voegen graag nog meer materiaal toe aan onze coronacollectie.

Oproep: foto’s, filmpjes, flyers en posters over het coronavirus

Heeft u foto’s, filmpjes of andere bestanden die het (thuis)werken en leven in onze gemeente in deze periode goed weergeven? We zouden ze graag aan onze coronacollectie toevoegen. Het gaat om materiaal vanaf het begin van de uitbraak van het coronavirus. U kunt daarbij denken aan:

  • Foto’s of filmpjes van het leven (of werken) op straat, online vergaderingen, de thuiswerkplek, het thuisonderwijs van de kinderen, de berenjacht, mooie acties om anderen te helpen, stoepkrijttekeningen op straat etc.
  • Flyers en posters van bijvoorbeeld verenigingen, organisaties over coronamaatregelen of afgelaste evenementen.
  • Opgetekende persoonlijke ervaringen, briefjes, aantekeningen of muziek.

Het gaat vooral om papier en digitaal materiaal. Krantenknipsels zijn niet nodig want die worden door het gemeentearchief zelf bijgehouden.

Let op: de personen die op de foto’s, filmpjes en in documenten staan, moeten u wel toestemming hebben gegeven voor het overdragen van het materiaal en hun namen aan de gemeente. De afbeeldingen en namen kunnen worden gepubliceerd.

U kunt online uw bestanden toesturen

Heeft u digitaal materiaal voor onze coronacollectie? Via het formulier op onze website kunt u dat naar ons toesturen. Dit formulier vindt u op www.steenwijkerland.nl/gemeentearchief onder de banner ‘coronacollectie gemeentearchief’. Heeft u papieren archiefstukken, tijdschriften, posters of folders? Neem dan contact op met de medewerkers van het gemeentearchief via 14 0521 of gemeentearchief@steenwijkerland.nl Daar kunt u ook terecht als u vragen heeft.