Alle publicaties op één plek te vinden

Wilt u weten of er in uw buurt verbouwd gaat worden? Een boom wordt gekapt, een gehandicapten-parkeerplaats wordt aangelegd of een evenement is gepland? Vanaf volgende week vindt u alle wettelijk verplichte publicaties op één plek: in het elektronisch Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl. Wel zo overzichtelijk.

Tot nu toe worden deze besluiten op verschillende manieren gepubliceerd. Bijvoorbeeld in de Staatscourant of op onze gemeentelijke website. Door de Wet elektronische publicaties (de Wep) gaat dat allemaal anders. Er is dan één plek waar alle officiële publicaties te vinden zijn. Gemeenten hebben dan geen eigen bekendmakingsblad meer en ook in de Staatscourant worden geen gemeentelijke besluiten meer gepubliceerd. 

Wat betekent dat voor u? 

Alle wettelijk verplichte publicaties vindt u straks in het Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl

Het zoeken naar deze publicaties gaat nog makkelijker via www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Als u een postcode invult en de grootte van het gebied selecteert (van 250 meter tot de hele gemeente) kunt u alle publicaties voor dat gebied zien. Op maat, kosteloos en 24 uur per dag. Ook handig: u kunt zich via deze website ook aanmelden voor een e-mailservice. U wordt dan automatisch geïnformeerd als er iets in uw buurt speelt. 

De gemeentepagina in de krant blijft

Onze informatiepagina in de Steenwijker Courant huis-aan-huis verandert niet. Zo kunt u in de krant blijven lezen of een bestemmingsplan wordt voorbereid, een vergunning is verleend of een weg wordt afgesloten. Het is de verkorte versie van de publicaties die op www.officielebekendmakingen.nl staan. 

Heeft u vragen? 

Heeft u vragen of wilt u er meer over weten? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 14 0521 of door een e-mail te sturen naar info@steenwijkerland.nl