Burgerinitiatief leidt tot nieuwe monumentenborden aan de Paardenmarkt

Bij het beeldje ‘De Schipper’ van Hildo Krop en bij de gerenoveerde schutsluis uit 1865 aan de Paardenmarkt in Steenwijk zijn ANWB bordjes met extra informatie geplaatst. Vandaag zijn ze officieel in gebruik genomen door de initiatiefnemers Timmerman en Houwer, de Historische Vereniging Steenwijk en Omstreken, Steenwijk Vestingstad en de gemeente Steenwijkerland.

Burgerinitiatief

Tijdens de reconstructie van de Woldpoort kwamen onverwachts de restanten van de sluis aan het licht. Door een burgerinitiatief zijn de restanten van de sluis niet gesloopt, maar juist gerestaureerd en behouden gebleven. Dit burgerinitiatief, de historische betekenis van deze sluis voor Steenwijk en de gedachtenis aan Hildo Krop maken het project bijzonder.

Steenwijk aantrekkelijker maken voor bezoekers

De borden zijn gefinancierd met Leader geld. Steenwijk Vestingstad heeft dit geld, in nauwe samenwerking met gemeente Steenwijkerland en de provincie Overijssel, gekregen van het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Dit Leader project is erop gericht om de Vestingstad aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Het bevat naast de nieuwe borden ook de ontwikkeling van onder andere themaroutes, bewegwijzering en promotie van de stad. Hiermee wordt de historische binnenstad zichtbaar en vindbaar gemaakt. 


Burgerinitiatief Paardenmarkt