Nieuw in Steenwijkerland: Adopteer een afvalbak en help mee zwerfafval te verminderen

Wethouder Marcel Scheringa heeft woensdagmiddag op de Brink in Scheerwolde de eerste adoptieafvalbak in de gemeente Steenwijkerland onthuld. Bij de onthulling waren vertegenwoordigers van Stichting Duurzaam Steenwijkerland en Plaatselijk Belang Scheerwolde aanwezig. Inwoners kunnen vanaf nu een afvalbak adopteren.

Door een afvalbak te adopteren, kunnen inwoners zwerfafval in hun omgeving verminderen. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Op deze manier kan men een steentje bijdragen aan een schone buurt. 
Bewoners kunnen er op deze manier voor zorgen dat de omgeving van de afvalbak schoon van zwerfafval blijft en legen de bak als deze vol is. De gemeente zorgt voor vuilniszakken, handschoenen, een knijper en een sleutel om de afvalbak te openen.’

De gemeente plaatst afvalbakken op strategische locaties, zoals parken, winkelcentra en op routes van scholen naar winkelcentra. Mensen die desondanks een afvalbak missen in hun straat of buurt kunnen daarom een afvalbak adopteren. 
Volle afvalzakken worden door de gemeente opgehaald. Inwoners die belangstelling hebben, kunnen via de Stichting Duurzaam Steenwijkerland een adoptieafvalbak aanvragen.  
 
Wethouder Scheringa: ‘Zwerfafval hoort niet in onze mooie gemeente en is een bron van ergernis voor veel inwoners. Bovendien leidt een schone omgeving er toe dat er minder snel rommel buiten een afvalbak belandt.’

Aanvraag indienen

Mensen die een plek in hun buurt weten waar veel zwerfafval ligt en denken dat een openbare afvalbak de oplossing biedt, kunnen bij Stichting Duurzaam Steenwijkerland een aanvraag indienen. Stichting Duurzaam Steenwijkerland kijkt vervolgens samen met de indiener of de plek geschikt is voor het plaatsen van een afvalbak. De afvalbak krijgt een sticker waarop staat dat hij geadopteerd is.

Meer informatie

Voor meer informatie over de adoptieafvalbak kunt u contact opnemen met Stichting Duurzaam Steenwijkerland via info@dzst.nl.
Op de pagina zwerfafval op onze website vindt u ook informatie over de adoptieafvalbak.