Steenwijkerland biedt agrariërs luisterend oor

De stikstofplannen zorgen voor onduidelijkheid en onrust bij agrarisch ondernemers. Dat was al een tijd zo, maar met de laatste kabinetsplannen neemt de onrust alleen maar toe. Een luisterend oor is dan belangrijk.

De erfcoach voor agrarisch ondernemers

Wilt u dat iemand met u meedenkt over de toekomst? De erfcoach denkt graag met u mee. Hij helpt u om de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en te kijken welke stappen u kunt zetten. De erfcoach is ook op de hoogte van regelingen en subsidies en kan u verwijzen naar het juiste loket. De gesprekken met de coach zijn gratis. Meer informatie over de erfcoach.  

Zelf regie houden

Wethouder Bram Harmsma: 'We zien de grote opgaven waar ons gebied voor staat. Die zijn erg ingrijpend voor onze boeren. Wij willen ervoor zorgen dat zij perspectief houden. Dat betekent dat we zelf regie willen voeren door het bedenken van oplossingen voor ons gebied. Maar in de tussentijd moet er ook aandacht zijn voor de mentale gezondheid van de agrarisch ondernemers. We zien dat ze het moeilijk hebben en we willen ook op dat vlak steun bieden.'

Luisterend oor vanuit gemeente Steenwijkerland | bereikbaar op 14 0521

De gemeente is er voor alle inwoners die (tijdelijk) psychosociale en/of financiële ondersteuning nodig hebben. Dus ook voor agrarisch ondernemers en hun gezinsleden. Maakt u zich zorgen, ziet u het soms niet meer zitten, neem dan contact op met de consulenten Sociaal Domein. Dat kan via telefoonnummer 14 0521 of via het contactformulier op www.steenwijkerland.nl/contact. De consulent Sociaal Domein biedt een luisterend oor en kan eventueel verder helpen of doorverwijzen naar de juiste persoon of organisatie.

Heb aandacht voor elkaar

Wethouder Trijn Jongman: 'De ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor agrarisch ondernemers. Dat levert veel zorgen op. Dat hoorden we afgelopen weken in het nieuws en zagen we zelf ook in onze raadszaal afgelopen week. Het is enorm belangrijk om in deze tijden naar elkaar om te kijken, er voor elkaar te zijn. Soms zie je het gewoon even niet meer zitten en dan is een luisterend oor erg belangrijk. Dat willen wij graag bieden.'