Actualiteiten juni 2017

 • Woonzorgentrum Nijenstede verbonden met centrum Steenwijk

  30 juni 2017

  Woonzorgcentrum Nijenstede is nu letterlijk verbonden met het centrum van Steenwijk. Er is een brug aangelegd voor de bewoners van het centrum naar de binnenstad van Steenwijk. De brug komt vanaf de nieuw aangelegde binnentuin van Nijenstede uit naast restaurant ‘De Bovenmeester’. Op woensdag 5 juli worden op feestelijke wijze de nieuwe brug en binnentuin van Nijenstede geopend door wethouder Dieke Frantzen en Janny Meijering, manager Zorggroep Noorderboog.

 • Natuurbrandrisico: code Groen

  27 juni 2017

  Regio IJsselland is, in het kader van natuurbrandrisico, naar code Groen gegaan. Code Groen geeft aan dat er geen grote kans meer is op een snel uitbreidende natuurbrand. Het kan wel gebeuren. Wees altijd voorzichtig met vuur. Voor Steenwijkerland houdt dit in dat u gebruik mag maken van uw ontheffing om snoei- en tuinafval en riet- en maaiafval te verbranden.

 • MKB tour met gemeente Steenwijkerland naar Agrifac

  22 juni 2017

  Op vrijdag 23 juni komt de MKB tour van Provincie Overijssel in de gemeente Steenwijkerland. Een bezoek aan Agrifac maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

 • Afscheid Jacques Wagteveld op donderdag 29 juni 2017

  04 juli 2017

  Wethouder Jacques Wagteveld neemt op donderdag 29 juni 2017 afscheid van de Steenwijkerlandse politiek. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

 • Eikenprocessierups in Steenwijkerland gesignaleerd

  21 juni 2017

  In Steenwijkerland is de eikenprocessierups weer gesignaleerd. Het betreft meerdere plaatsen binnen de gemeente. De eikenprocessierups kan gezondheidsklachten veroorzaken bij blootstelling aan de zogenaamde brandharen van de rups. De gemeente is daarom gestart met de bestrijding en blijft de komende maanden actief controleren op de aanwezigheid van de rups.

 • Veteranenbijeenkomst drie gemeenten

  13 juni 2017

  De gemeenten Meppel, Staphorst en Steenwijkerland organiseren op woensdagmiddag 21 juni vanaf 16.00 uur een veteranenbijeenkomst in de Meenthe te Steenwijk. Voor deze bijeenkomst zijn veteranen woonachtig in bovengenoemde gemeenten uitgenodigd. Ongeveer tweehonderd veteranen en introducees wonen de bijeenkomst bij en krijgen de witte anjer opgespeld.

 • Lever uw taxussnoeisel in voor geneesmiddelen voor kanker

  18 juli 2017

  Heeft u in uw tuin de Taxus Baccata plant staan? Snoei deze plant dan vóór 31 augustus en breng het snoeisel naar de speciale inzamelbak op het ROVA milieubrengstation, Karenbrug 3 in Steenwijk.

 • Vergoedingen minimabeleid en verplicht eigen risico

  27 juni 2017

  Bent u inwoner van de gemeente Steenwijkerland en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een beroep doen op het minimabeleid.

 • Gemeenteraad van Steenwijkerland draagt Rob Bats voor als nieuwe burgemeester

  13 juni 2017

  De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft vanavond een unaniem besluit genomen over de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester van Steenwijkerland. De gemeenteraad heeft de heer J.H. (Rob) Bats aanbevolen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De gemeenteraad verwacht dat na het zomerreces Rob Bats wordt benoemd als eerste burger van Steenwijkerland.

 • Steenwijkerland decor voor aflevering Pipo de Clown

  12 juni 2017

  Vrijdag 9 juni wordt in Steenwijkerland een aflevering van de serie Pipo de Clown opgenomen. Deze nieuwe serie wordt door RTL Telekids in het najaar uitgezonden.

 • Natuurbrandrisico: code Lichtgroen

  Regio IJsselland is, in het kader van natuurbrandrisico, naar code Lichtgroen gegaan. Code Lichtgroen geeft aan dat er geen grote kans is op een snel uitbreidende natuurbrand. Het kan wel gebeuren. Wees altijd voorzichtig met vuur. Voor Steenwijkerland houdt dit in dat u gebruik mag maken van uw ontheffing om snoei- en tuinafval en riet- en maaiafval te verbranden.

 • Jacques Wagteveld legt wethouderschap definitief neer

  Jacques Wagteveld heeft aan het college van B&W laten weten zijn wethouderschap definitief neer te leggen. Eerder al had hij aangegeven dat hij vanwege persoonlijke omstandigheden en zijn gezondheid het wethouderschap voor onbepaalde tijd niet kon uitoefenen. Jacques Wagteveld zat namens het CPB in het college. Douwe Oosterveen neemt nu definitief het wethouderschap van Jacques Wagteveld over.

 • Perspectiefnota 2018 – 2021

  Het college van B&W heeft de Perspectiefnota 2018-2021 van de gemeente Steenwijkerland aangeboden aan de raad. De perspectiefnota is de voorloper voor de Programmabegroting 2018 – 2021, die later dit jaar wordt vastgesteld.

 • Gratis antislipcursus voor bedrijven in Steenwijkerland

  Remmen op een natgeregend en daardoor glad wegdek, een noodstop maken bij 50 kilometer per uur, een onverwacht scherpe bocht indraaien en toch uw auto onder controle weten te houden. Kortom, wilt u uw rijvaardigheid of de rijvaardigheid van uw medewerkers en/of uw collega’s een grote onderhoudsbeurt geven? Meld uw bedrijf dan aan voor deze gratis antislipcursus!