Gemeente organiseert online bijeenkomst over stikstof

Hoe gaan we om met het stikstofvraagstuk? Voor welke uitdagingen staan we en welke keuzes moeten gemaakt worden? Om antwoord te krijgen op die vragen organiseert de gemeente Steenwijkerland op donderdagavond 11 juni een digitale bijeenkomst (webinar) over het onderwerp. Aan het woord komen onderzoekers aan de Wageningen Universiteit, gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van de provincie Overijssel en wethouder Tiny Bijl van de gemeente. Ook zijn er sprekers uit sectoren die veel met het stikstofvraagstuk in aanraking komen. Wethouder Tiny Bijl: ‘De stikstofproblematiek is een belangrijk thema voor de agrarische sector. Maar het is ook goed om er vanuit meerdere invalshoeken naar te kijken. Vandaar dat deze online bijeenkomst voor iedereen toegankelijk is: agrariërs en andere ondernemers én inwoners die zich bij het vraagstuk betrokken voelen. Iedereen kan vanuit huis meekijken op computer, tablet of telefoon.’ Deelname aan de online bijeenkomst is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar stikstofwebinar@steenwijkerland.nl

De online bijeenkomst begint om 19.00 uur met een introductie door ir. Edo Gies en dr.ir. Hans Kros van de Wageningen Universiteit. Zij vertellen over het ontstaan van het stikstofvraagstuk en de consequenties ervan. Ook schetsen zij een beeld van de situatie in Nederland in het algemeen en in Steenwijkerland in het bijzonder. Vervolgens komen ook de overige sprekers aan het woord. Tijdens het webinar kunnen vragen gesteld worden. De deelnemers kunnen hun vragen vooraf per mail insturen. Een selectie van de meestgestelde vragen wordt tijdens de online bijeenkomst behandeld.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar stikstofwebinar@steenwijkerland.nl Na inschrijving krijgen de deelnemers een dag voor aanvang van het webinar een e-mail met instructies over hoe zij er online bij kunnen zijn. Het webinar duurt 1,5 uur.