Doet u mee aan de Open Monumentendag?

In Steenwijkerland organiseren we, als de coronamaatregelen dat toelaten, op zaterdag 11 september 2021 Open Monumentendag. Daarmee sluiten we aan bij de landelijke Open Monumentendagen die in het tweede weekendnvan september plaatsvinden. Het thema voor dit jaar is ‘inclusive heritage’. De Nederlandse interpretatie is: Mijn monument is jouw monument. Een thema dat gastvrijheid en toegankelijkheid uitdraagt.

Laat ons weten of u meedoet

Graag willen we weten of u – als de coronamaatregelen dat toelaten – uw monument op 11 september wilt openstellen voor publiek. U kunt ons dat laten weten door het online aanmeldformulier in te vullen, bij voorkeur vóór 15 juni.

Bijzondere verhalen

Op het aanmeldformulier kunt u ook aangeven of uw monument een bijzonder verhaal in zich heeft over bijvoorbeeld de mensen die er gewoond, gewerkt of geleefd hebben. Met die verhalen willen we aansluiten bij de landelijke campagne Mijn monument is jouw monument. Als u een verhaal wilt vertellen, nemen wij contact met u op voor de invulling hiervan.

Mocht u wel activiteiten willen aanbieden, maar u weet nog niet welke dat zullen zijn, dan kunt u dit later altijd nog aan ons doorgeven.

Informatie Open Monumentendag 2021

Nadat u zich heeft aangemeld wordt uw monument opgenomen op website van Open Monumentendag 2021. Uitgebreidere informatie volgt later op deze website, de sociale media van de gemeente Steenwijkerland en op de landelijke website van de Open Monumentendag www.openmonumentendag.nl.