Grote brand in Wanneperveen

In de nacht van maandag op dinsdag 15 juni is in het hotel Giethoorn2Stay aan de Veneweg in Wanneperveen brand ontstaan. De brand ontstond kort na middernacht en bleek al snel uitslaand te zijn.

Loco-burgemeester Marcel Scheringa “De brandweer was met een aantal korpsen snel ter plaatse om de brand te bestrijden. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Zeven mensen, die in de bedrijfswoning van het hotel verbleven, zijn elders ondergebracht. Het pand is helaas zwaar beschadigd en kan als verloren worden beschouwd”.

De rookontwikkeling was vannacht zodanig groot dat de omgeving tot Belt-Schutsloot is geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Bij de brand zijn geen asbest of andere gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De omgeving van het pand wordt afgezet met hekken. Naar de oorzaak van de brand wordt nader onderzoek gedaan.

“De brandveiligheidsvoorzieningen van het hotel en de bedrijfswoning moesten na een bouwkundige controle van de gemeente in april per direct op orde gebracht worden. Door deze voorzieningen werden de mensen in de bedrijfswoning gealarmeerd en konden het pand tijdig verlaten“, aldus Marcel Scheringa.