12 juli: Textielactie op de markt in Steenwijk

Altijd al met eigen ogen willen zien hoeveel textiel er wordt ingezameld in de gemeente Steenwijkerland? En willen weten wat er daarna mee gebeurt? Wat kun je met oude kleding, handdoeken, sjaals, textiel maken én doen? Gemeente Steenwijkerland organiseert een leuke actie. Op 12 juli vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom op de Markt in Steenwijk. Een kleine hint: er wordt een berg werk verzet. Kom vooral langs!

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Jaarlijks maken we zo’n 450 kilo afval per persoon. Alhoewel, afval… Steeds vaker hebben we het over grondstoffen. In Nederland wordt zo’n 60% gescheiden ingeleverd. In Steenwijkerland ligt dat cijfer zelfs nog wat hoger. Daar ben ik trots op! Het is goed voor het milieu én onze gemeente. Want wat we kunnen hergebruiken, hoeven we niet nieuw te maken. En dat spaart grondstoffen en energie. We doen het in Steenwijkerland dus eigenlijk al heel goed. Hoe goed, dat laten we dinsdag 12 juli op de markt zien in Steenwijk. Zie ik u daar?’

Textiel 

Er zitten nog vaak elektrische apparaten, drinkpakken of textiel in het restafval. Heel veel spullen zijn nog goed te recyclen. Bijvoorbeeld textiel. Textiel kan iedere inwoner inleveren bij de ondergrondse textielcontainers in de gemeente of bij de Kringloop in Steenwijk. Denk hierbij aan goed herbruikbaar textiel. Maar ook textiel dat niet meer op te knappen of opnieuw te gebruiken is, mag in de container. Wat wordt er ingezameld? Sokken, knuffels, ondergoed, handdoeken, gordijnen, sjaals riemen, petten en schoenen. Het mag allemaal in de textielcontainer. Geef textiel hiermee een tweede kans. Het kan verkocht worden in de Kringloopwinkel of gebruikt worden voor andere doelen.