Inwoners buitengebied Steenwijkerland kunnen goedkoop bomen en plantmateriaal aanvragen

Er komen Boomdeeldagen aan! Woon je in het buitengebied van Steenwijkerland en wilt u uw erf vergroenen? De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Steenwijkerland helpen u hierbij. Ze delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit, tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald. Doet u mee? Samen zorgen we voor een mooie en groene leefomgeving!

Aanvragen

Vanaf 15 juni tot 30 juli is het mogelijk om als inwoner van één van de deelnemende gemeenten online beplanting aan te vragen. De keuze is reuze. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen. U kunt voor maximaal € 1.000 aan plantmateriaal bestellen. 75% van het bedrag wordt door de provincie en gemeente betaald. De eigen bijdrage is maximaal € 250.

Ophalen

Heeft u beplanting besteld? Dan kunt u de bomen en planten komende winter tijdens de Boomdeeldag ophalen. In de gemeente Steenwijkerland is de Boomdeeldag op 10 december 2022.  

Iedereen een boom

Deze actie is onderdeel van ‘Iedereen een Boom’; het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Kijk voor meer informatie over de Boomdeeldagen op de website van Landschap Overijssel. Daar vindt u ook het aanmeldformulier. 

Uitgiftedag 1 Landschap Overijssel   Uitgiftedag 2 Landschap Overijssel

Uitgiftedag 3 Landschap Overijssel