Koninklijke onderscheiding voor Reinald Kwakman

Op zaterdag 11 juni 2022 heeft burgemeester Rob Bats een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Reinald Kwakman (66) uit Vollenhove. Dat gebeurde tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van watersportvereniging ‘Stad-Vollenhove’. Reinald Kwakman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer R(einald) J. Kwakman is sinds de oprichting lid van watersportvereniging ‘Stad-Vollenhove’. 
Al ruim 25 jaar heeft hij binnen de vereniging een bestuursfunctie, momenteel is hij vicevoorzitter. Daarnaast verricht hij allerlei hand- en spandiensten die nodig zijn om een vereniging draaiende te houden. Zo is hij iedere dinsdag aanwezig op de werf. Samen met de klussenploeg spant hij zich in om de werf en de haven goed te onderhouden. Met onder andere het maaiwerk en opruimwerkzaamheden. Ook voor het klaarmaken van de haven en de werf voor het winter- en zomerseizoen wordt op hem een beroep gedaan. Daarnaast is de catering bij hem in goede handen. 

Voor de vereniging betekent de vrijwillige inzet van Reinald Kwakman veel. Hij wordt binnen de vereniging dan ook omschreven als een baken. Vanwege zijn jarenlange, belangeloze inzet voor de watersportvereniging krijgt hij zaterdag 11 juni Koninklijke waardering uit handen van burgemeester Rob Bats.