Onthulling witte anjerperkje voorafgaand aan Veteranenbijeenkomst

Op donderdag 23 juni wordt bij de voormalige Kornputkazerne een zogenaamd witte anjerperkje onthuld. De witte anjer is het nationale symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan. Sinds de realisatie van het eerste witte anjerperkje in 2019 hebben veel gemeenten dit voorbeeld gevolgd. Gemeente Steenwijkerland sluit hier graag bij aan. Locoburgemeester Trijn Jongman verricht de onthulling samen met betrokken Steenwijkerlandse veteranen. De onthulling vindt plaats op de Parade bij de voormalige Johan van den Kornputkazerne in Steenwijk.

Ontmoeting & verbinding

Burgemeester Rob Bats: ‘De onthulling van het witte anjerperkje is voorafgaand aan de Veteranenbijeenkomst. Deze bijeenkomst kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Nu gelukkig wel weer. Helaas kan ik jammer genoeg zelf niet aanwezig zijn door coronaklachten. Gelukkig wil locoburgemeester Trijn Jongman de honneurs voor mij waarnemen. Want deze bijeenkomst is er niet voor niets. Het is een moment van ontmoeting en verbinding. Een moment om ervaringen uit te wisselen. Maar vooral ook een moment om stil te staan bij de waardevolle inzet van onze veteranen in oorlogssituaties en tijdens vredesmissies. De veteranenbijeenkomst wordt georganiseerd door gemeente Westerveld en gemeente Steenwijkerland. Burgemeester Rikus Jager is namens gemeente Westerveld ook aanwezig.’   

Veteranenbijeenkomst

De Veteranenbijeenkomst wordt gehouden in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Er is deze middag een lezing door oud-majoor en schrijver Niels Roelen. Verschillende keren is hij uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij. Ook schreef hij naar aanleiding van zijn ervaringen meerdere boeken.