Instapabonnement elektrische deelauto beschikbaar tot eind juni

De elektrische deelauto rijdt sinds maart in de gemeente Steenwijkerland. Er worden 6 auto’s gedeeld door inwoners in Oldemarkt, Willemsoord, Vollenhove, Steenwijkerwold en Steenwijk. Er zijn 250 ritten gemaakt met de deelauto’s en 15.000 kilometers gereden. De inwoners die al een auto delen, hebben gebruik gemaakt van het instapabonnement dat de gemeente aanbiedt: 3 maanden elke maand 10 uur en 100 km kosteloos rijden. Aanmelden voor dit instapabonnement kan nog in de maand juni.

Instapdag zaterdag 29 juni

Op zaterdag 29 juni organiseert MobiGo – het bedrijf die de elektrische deelauto’s levert en beheert – een ‘Instapdag’. Inwoners die meer willen weten over autodelen of zelf een elektrische auto willen uitproberen kunnen langskomen. MobiGo en enkele inwoners die al gebruik maken van een deelauto geven graag meer informatie. De Instapdag is van 11.00-13.00 uur, aan de voorkant van het gemeentehuis in Steenwijk. Alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland zijn van harte welkom. 

Gemak, modern en comfortabel

De deelnemers zijn enthousiast. Een deelnemer uit Steenwijk vertelt: ‘Het is heel gemakkelijk. Je reserveert de auto met je telefoon. Dat kan al weken of maanden vooruit, maar ook vlak van tevoren. Daarna open je de auto ook met je telefoon. Het zijn zeer moderne elektrische auto’s die comfortabel rijden. Zonder bijladen rij je zo 300 km en anders ga je even naar de snellader.’

Meer informatie over het instapabonnement?

Neem een kijkje op www.steenwijkerland.nl/deelauto of www.mobigo.nu.

Deelauto